Kılıçdaroğlu ve Soyer gençlerle bir araya geldi

Ankara'da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in organize ettiği 'Değişim Senin Elinde' etkinliğinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı...

Kılıçdaroğlu ve Soyer gençlerle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in organize ettiği “Değişim Senin Elinde” etkinliğinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlerle buluştu. Programın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekleştirdi.

Başkan Soyer, gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu, “Sayın genel başkanımız, müstakbel cumhurbaşkanımız hoş geldiniz. Ne iyi ettiniz geldiniz” sözleriyle karşıladı.

Gençlerden gelen soruları tek tek yanıtlayan Kılıçdaroğlu, demokrasi, üretim, sosyal devlet ve sürdürülebilirlik ilkelerinin yönetimdeki önemi hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, adalet, eşitlik, fikir ve düşünce özgürlüğüne vurgu yaparak hayata geçirilecek çalışmalardan örnekler aktardı.

Gençlerin ve kadınların siyasette daha çok var olmasını istediklerini yeniden hatırlatan Kılıçdaroğlu, bilimsel düşünce ve teknolojik gelişmelere önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Katma değeri yüksek ürün imalatı gibi çalışmaların yeni dönemde hayata geçirileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yüksek yetenek inşasına da değinerek Türkiye’den yurt dışına beyin göçünün engellenmesi için çalışacaklarını belirtti.

“EN ÇOK İFTİRA ATILAN KİŞİLERDENİM”

Kılıçdaroğlu, siyaset gündeminde rakipleri tarafından kendisine yöneltilen ithamlara da cevap verdi. Başkan Soyer konuyla ilgili, “Sizinle ilgili yürütülen dezenformasyon ve saldırılar var. Bir tanesi beni çok güldürüyor. ‘Aşı olmayacağım, sıram gelince olacağım’ diyorsunuz. O da diyor ki, ‘gittin aşı oldun’ diyor. Siz de diyorsunuz ki, ‘sıram geldi, oldum’. Nereden saldıracaklarını bilmiyorlar. Sürekli bir dezenformasyon, sürekli bir saldırı” dedi. Bunun üzerine hakkında uzun yıllardır karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “En çok iftira atılan kişilerden birisiyim” dedi.

“KESİNLİKLE SİYASETE GİRİN”

Gençlerin siyasete girmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Soyer, “Siyaseti çirkin, sığ, kötü bulabilirsiniz. O nedenle uzak durmayı düşünebilirsiniz. Ama siz siyasetten uzak durdukça oradaki boşluğu başkası dolduruyor. Sonra siz o siyasette şikayet ettiklerinizin şikayet ettikleriniz tarafından değiştirilmesini bekliyorsunuz. O nedenle bundan asla vazgeçememek lazım, siyasete girmek lazım. Tırnaklarınızla kazıyarak yol almaya gayret etmek lazım. Eğer bunu yapmazsanız şikayet ettiğiniz ne varsa bu hayatta misliyle, katmerlenerek önünüze çıkmaya devam edecek” diye konuştu.

“2023 KUŞAĞI CUMHURİYETİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRIN”

Türkiye’ye damgasını vuran kuşaklar hakkında da konuşan Başkan Soyer, “Türkiye’de hep kuşaklar biliriz. 45 kuşağı, 68 kuşağı, 78 kuşağı… Ama bu memlekette 1923 kuşağı var. Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyeti kuranların kuşağı. Onlar cumhuriyeti kurmuşlar. Ben de diyorum ki 2023 kuşağı yani sizin kuşağınız demokrasiyle taçlandırsınlar bu cumhuriyeti. Ama bu sizin elinizde. Bunu yapacak olan sizsiniz” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR BELEDİYESİ OLMAK İSTİYORUZ” 

Başkan Soyer, etkinliğe katılan gençlere daha etkili yerel yönetimler için iktidarda olmanın önemini ifade ederek, “Sorduğunuz sorulardan umudum büyümüş olarak ayrılacağım buradan. 10 yıl Seferihisar’da muhalefetin belediyesi oldum, 4 yıl İzmir’de aynı şekilde. Benden öncesi de var. 21 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi muhalefette olmuş. Artık iktidar belediyesi olmak istiyoruz. Çok rica ediyorum. Ne olur. Elinizden geleni yapın” dedi.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme