• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu’na ‘Sezgin Tanrıkulu’ şikayeti: Haklısınız

Kılıçdaroğlu’na ‘Sezgin Tanrıkulu’ şikayeti: Haklısınız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu BaBaLa TV’de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon...

Kılıçdaroğlu’na ‘Sezgin Tanrıkulu’ şikayeti: Haklısınız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu BaBaLa TV’de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Yaklaşık 7 saat süren programın sonrasında, Kılıçdaroğlu salondan ayrılırken bir vatandaş yanına giderek Sezgin Tanrıkulu ile ilgili sitemde bulundu. Tanrıkulu’nun “TSK kimyasal silah kullandı” sözlerini hatırlatan Vatandaş, “Sizin partinizde Sezgin Tanrıkulu denen bir milletvekili var. Amacım saygısızlık değil. Diyor ki; TSK kimyasal silah kullandı. Efendim, benim kanıma dokundu. TSK, bizim yatak odamız namusumuz. Bu adamın CHP’de işi ne” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ise, “Haklısın, biz onu söyledik. TSK’nin yasal silah kullanmadığını da söyledik”  dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia etmiş ve “Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç” ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme