Kılıçdaroğlu’ndan son dakika açıklamaları

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan noktalar şu şekilde: “Değerli basın mensupları, sevgili halkım 14 Mayıs geride kaldı....

Kılıçdaroğlu’ndan son dakika açıklamaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan noktalar şu şekilde:

“Değerli basın mensupları, sevgili halkım 14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs günü devletimiz ve milletimiz için çok önemli seçime gidiyoruz. 2 aday ve 2 farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. Benim görevlerimden biri gerçekleri söylemektir. Bizi destekleyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha önce belirttiğim gibi ilk turda bu sandıktan bu iktidara memnuniyetsizlik çıktı. Oyların yarısını bile alamadılar. Oylarının bir çoğu eridi.

Sevgili vatandaşlarım maalesef demokrasi şöleni içinde geçmesi gereken süreç Erdoğan’ın karalama kampanyasıyla geçti. Ben karşımda daha yürekli birini görmek isterdim. Miting montajlarıyla doğruca eleştiren, yürekli, namuslu bir aday hak ediyordu bu millet. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Karalama kampanyalarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar bunu başaramadı. Halkımız buna izin vermedi. Halkımız bu sistemden memnuniyetsizliğini açık şekilde ortaya koydu. Milletimiz gereğini yaptı ancak bize de güçlü mesajlar verdi. Kimi sandığa gitmedi kimi istemeyerek Erdoğan’a oy verdi. Biz de bu mesajları aldık. Bu memlekette adaleti, bereketi, huzuru getirmek için çalışacağız. Bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmak istiyorum.

YSK meselesini de aydınlatmak istiyorum. Tüm tutanaklar elimizde. Tek 1 oyun hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK’ya bütün itirazlarımızı yaptık. Her oy doğru yazılana kadar bunların tepesindeyiz. Ancak bilinmelidir ki usulsüzlük devam edecektir. 1-2 değil 5 müşahite ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek kadın, erkek, hakkını yedirmeyecek her kişiye ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon kişiye sesleniyorum.

Erdoğan’la bir konuşalım. Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle masaya oturan? Kapı arkasında pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bizi karalamak? Buradan açık ve net tekrar ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Erdoğan, senin izlediğin hiçbir yolu izlemeyeceğim. Dürüst ve ahlaklı olacağım. Ülkem ve vatanım için çalışacağım. Erdoğan, sen değil misin FETÖ’yü besleyen? Sen değil misin ne olur geri dönün diyen? Sen değil misin şanlı Türk ordusuna kumpas kuran? Ben mehmetçiğime kumpas kuranlarla asla yan yana durmayacağım. Sen ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye 10 milyon mülteci getirdin. Kendi vatandaşlarını mülteci konumuna düşürdün. Ben gelince tüm mültecileri evine göndereceğim. Nokta.

Erdoğan sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Memleket mafya babalarının evine döndü. Bütün bunların kökünü kazıyacağım. 2 uyuşturucu baronuna öldürttüğünüz Sinan Ateş’in katillerini bulacağım, hesap soracağım. Bütün sülaleni zengin ettin karun gibi ettin onları. Ben hiçbir zaman çalmadım devletin 5 kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım.

28 Mayıs’ta yeni bir seçime giderken vatandaşlarıma seslenmek isterim. Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha gelecek. Dolar 30 TL olacak. 1 ekmek 10 TL olduğunda sefalet derinleyecek yağmalar başlayacak. Sınırlar mafyanın, uyuşturucu baronlarının eline geçecek. Genç kızlarımız sokağa çıkamayacak. Teröristi ve domuz bağını kullananları meclise sokacak. Buna izin vermeyeceğiz. Vatanını seven kimse izin vermeyecek.

28 Mayıs’ta sandığa gitmek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatani mecburiyetidir. Bunun için en az 1 milyon kişi sandık başında olacağız.  Güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Yine söylüyorum, biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin, vatanını seven sandığa gelsin. Hepinize teşekkür ederim.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme