Kılıçdaroğlu’nun yol haritası belli oldu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 'Sana Söz' sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında bugüne kadar iktidara yakın...

Kılıçdaroğlu’nun yol haritası belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Sana Söz’ sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında bugüne kadar iktidara yakın sermaye gruplarına aktarıldığını söylediği 418 milyar doların geri alınacağı ve bu parayla yapılacakları anlatacağı söylendi.

Bununla birlikte Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının yeni aşamasındaysa ‘300 milyar dolar’ öne çıkacak. Yurt dışı görüşmelerinden sonra “Temiz para getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, bu miktarın ilk aşamada 300 milyar dolar olacağını söylemiş ama ayrıntı vermemişti.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, 418 milyar dolarla ‘adalet’i vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘300 milyar dolar’la ‘zenginleşme ve yatırım’a odaklanacak. Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı gezilerinde bir araya geldiği yatırımcılardan sağlanacak 300 milyar dolar vurgulanacak.

VAAT SEÇMENLE BULUŞACAK

Millet ittifakı ve Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde iki ila beş yıl içinde en az 300 milyar dolarlık ‘katma değer üreten yatırım’ vaadi seçmene ulaştırılacak. Kılıçdaroğlu bu kampanyayla AKP’den gelen “IMF’den borç alınacak” iddiasının da önüne geçerek, bu yatırımlarla Türkiye ekonomisinin kalkınacağını anlatacak.

Kılıçdaroğlu’nun vadedeceği yatırımların ağırlıklı olarak teknoloji, ham madde ve Türkiye’nin önde olduğu gıda sektörüne yönelmesi planlananlar arasında.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme