Kira artışı sürecek

Demet Gürgen/Yeni İzmir-Gayrimenkul Danışmanı Banu Özgen Yılmaz, İzmir'deki gayrimenkullerin satış ve kiralama durumlarını hakkında bilgi verdi....

Kira artışı sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demet Gürgen/Yeni İzmir-Gayrimenkul Danışmanı Banu Özgen Yılmaz, İzmir’deki gayrimenkullerin satış ve kiralama durumlarını hakkında bilgi verdi. Kiralardaki dengesizliğin arz ve talep dengesizliğine bağlı olduğunu belirten Yılmaz, “Son 2 yıl içerisinde İzmir’de yaşanan deprem dolayısıyla belli bölgelerde çok sayıda bina yıkıldı. Ek olarak kentsel dönüşüm sebebiyle de binalar yıkılmaya devam ediyor. Bunun sonucunda da bir barınma krizi ortaya çıkıyor. Durum bu olunca insanlar sağlam binalarda oturmak istiyorlar” dedi. Yeni ev isteğinin kiralarda artış meydana getirdiğinin altını çizen Banu Özgen Yılmaz, kira artışlarının da devam edeceğini söyledi.

MÜSTAKİL TALEBİ

Türkiye’nin 11 ilini etkisi altına alan 6 Şubat depremi sonrası kentin çok sayıda depremzede için de tercih edildiğini söyleyen Yılmaz, “Depremzedelerin gelişi ile kiralık evlere olan talep arttı. Kiralık ev isteyen müşteriler çok katlı apartman değil, müstakil evler istiyor. Bu durum kiralarda artışa sebebiyet veriyor. Bu artış binalarda ve müstakil evlerde orantılı olarak artıyor” diye konuştu. Yılmaz, ev satışlarının az olmasının nedenini güncel ekonomik koşullarından kaynaklı olduğunu belirtti. Yurt dışında yaşayan vatandaşların yatırım yapmak istediklerini söyleyen Yılmaz, “Vatandaşlar genelde arsa ve yeni yerleşim alanlarını tercih ediyorlar. Ekonomi dalgalanması ile evler, yurt dışında yaşayan müşterilerimize daha ucuza mal oluyor” sözlerini kullandı.

Yatırım yapmak isteyen vatandaşların, satın alacağı gayrimenkuller için araştırma yapmasının önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, yeni yerleşim alanlarının da uygun olduğunu ifade etti. Yılmaz, sözlerini “Ev alırken veya kiralarken önemli olan kriter ihtiyaçtır. İhtiyacınızı karşılayan evler daha uzun vadeli kullanıma uygundur” diyerek sonlandırdı.

Bakmadan Geçme