‘Kirletilenden azını temizleyebiliyoruz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı'nın 815 personeli, daha temiz bir kent...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın 815 personeli, daha temiz bir kent için aralıksız çalışıyor. Çoğunluğunu kadın personelin oluşturduğu ekip, 30 ilçede yaklaşık 2 bin kilometrelik alanda bulvar, cadde, meydan, ana yol ve kaldırımları temizliyor. 159 basınçlı yol yıkama ve zemin süpürme araçları ile çalışmalarını 7 gün 24 saat boyunca yürüten ekipler, sokaklardan günde 20 tona yakın atık topluyor.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Temizliği Şube Ercan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Temiz Kent” vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Uzunluğu 2 bin kilometreyi bulan bir alanda her gün atık topladıklarını anlatan Ercan Yıldırım, “Günlük 20 tona yakın atık topluyoruz. Ciddi bir rakam. Bu konuda yurttaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Temizlik, temizlemekle baş edebileceğimiz bir konu değil. Kirletmemek gerekiyor. Bunu geleceğimiz, çevremiz ve doğamız için yapmak zorundayız” dedi. Yıldırım, “Vatandaşlarımızın yerlere çöp atmama konusunda desteğine ihtiyacımız var. Özellikle sahil şeritlerinde yaşanan kirliliği el birliği ile çözmemiz gerekiyor. Birçok noktada çöp kovaları var. Çöpleri yeşil alanlarda, sahillerde bırakmak yerine bu çöp konteynerlerine atmak hepimizin sağlığı açısından da önemli” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme