Kış Spor Okulları 23 Eylül'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen spor okullarında kış dönemi 23 Eylül 2024'te başlıyor.

Şehir genelinde 17 ayrı tesiste, 26 farklı spor branşında verilecek eğitimler için kayıtlar devam ediyor. 15 Haziran 2025’e kadar sürecek olan kış spor okulları, her yaştan İzmirlilere spora katılım fırsatı sunuyor.

 Kış Spor Okulları 23 Eylül'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spora erişimde fırsat eşitliği ilkesini gözeterek düzenlediği spor okulları, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap ediyor. Bu kapsamda atletizm, basketbol, futbol, jimnastik, tekvando, judo, tenis, satranç, temel hareket eğitimi, yüzme, sutopu, halk oyunları, dans, özel öğrenciler için basketbol ve yüzme, voleybol, masa tenisi, güreş, badminton, zeka oyunları, karate ve futsal gibi birçok branşta eğitimler verilecek. Yetişkin kursiyerler için ise pilates, step-aerobik, kano, sağlıklı yaşam, kondisyon, yoga, yüzme ve tenis gibi branşlar da programda yer alıyor.

Tesislerde Eğitimler İçin Hazırlıklar Tamamlandı

 Kış Spor Okulları 23 Eylül'de başlıyor

İzmirliler, kış spor okulları kapsamında Celal Atik Spor Salonu (Kültürpark), Konak Pazaryeri Mahallesi Spor Sahası, Bornova Naim Süleymanoğlu Spor Salonu, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Bornova Meriç Yaşayan Parkı Futbol Sahası, Bornova Havuz İzmir, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Karabağlar Can Çağnay Spor Salonu, Karabağlar Peker Mahallesi Futbol Sahası, Balçova İzmir Kayıkları Yelken ve Kano Tesisi, Bayraklı Çiçek Halı Saha, Bayraklı Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Beydağ Spor Salonu, Bayındır Çırpı Çok Amaçlı Spor Salonu ve Foça Bağarası Spor Salonu gibi tesislerde eğitim alabilecekler.

Ücretsiz Spor Olanakları Sunuluyor

 Kış Spor Okulları 23 Eylül'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kış spor okulları çerçevesinde bazı tesislerde ücretsiz spor yapma imkânı da sağlanıyor. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda sağlıklı yaşam eğitimleri ve özel öğrenciler için basketbol, Bayraklı Çiçek Halı Saha ve Peker Mahallesi Futbol Sahası’nda futbol, Naim Süleymanoğlu Spor Salonu ve Meriç Yaşayan Futbol Sahası’nda futbol dersleri ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda sağlıklı yaşam, Can Çağnay Spor Salonu’nda güreş ve Konak Pazaryeri Mahallesi Spor Sahası’ndaki tüm spor branşlarında ücretsiz eğitim imkânı sunulacak.

Detaylı Bilgilere Kolay Erişim

 Kış Spor Okulları 23 Eylül'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kış spor okulları eğitim programı ile ilgili detaylı bilgiye izmirbsbspor.org internet sitesinden, (0232) 425 04 21 numaralı telefonun 106, 107 ve 108 dahili hatlarından, Celal Atik Spor Salonu merkez kayıt biriminden ve Sporİzmir mobil uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor.

Geçtiğimiz yaz döneminde düzenlenen spor okullarına da büyük ilgi gösterilmiş, yaklaşık 25 bin kişi bu programlardan yararlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış spor okulları ile de spora erişimi yaygınlaştırmayı ve İzmirlilerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını pekiştirmeyi amaçlıyor.


 

Bakmadan Geçme