KİTVAK için dans edecekler

Geçmişte 'Dezavantajlı Çocuklara Yardım', 'Haydi Kızlar Okula', 'Kan Bağışı', 'Organ Bağışı', 'Eğitime Bir Çanta da Senden...

Geçmişte ‘Dezavantajlı Çocuklara Yardım’, ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Kan Bağışı’, ‘Organ Bağışı’, ‘Eğitime Bir Çanta da Senden Olsun’ ve ‘Askıda Hastane Odası’ gibi kampanyalarını başarıyla gerçekleştiren Yalı Dans Gençlik Derneği, bu yıl da KİTVAK yararına bir gece hazırladı.

Yaklaşık 220 halk oyuncusu ile Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezinde sahne alacak olan Yalı Dans Gençlik Derneği, bu ücretsiz etkinlikte toplanacak bağışlarla onkoloji tedavisi gören arkadaşları için farkındalık yaratmak ve KİTVAK adına yine “Askıda Oda” projesine destek olmak istiyor. Çoğunluğunu Güzelyalı Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu ve gençleri dans aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen Yalı Dans Gençlik Derneği, minik dansçıların yanısıra, onların anneleri ve öğretmenlerini de bünyesinde barındırıyor.

“DANS İYİLEŞTİRİR”

Dernek Başkanı Özcan Bakır, “Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle anlamlı bir etkinlik düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal farkındalığı olan gençlerimizin emeğinin faydaya dönüşmesi bizim için çok anlamlı. Onlarla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Her yıl birçok sosyal çalışmada rol alan Güzelyalı Ortaokulu’nun Müdürü Kaan Ulusoy, Yalı Dans Derneği’nde faaliyet gösteren öğrencilerinin toplumsal hassasiyetinin örnek ve gurur verici olduğunu belirterek, “13 Haziran’daki özel gecede tüm desteğimiz KİTVAK için olacak. Toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen projelerimiz artarak devam edecek” dedi.

Düzenledikleri anlamlı etkinlikler ve verdikleri desteklerle herkese umut olmaya çalıştıklarını kaydeden Dernek Kurucusu Nihal Ekren ise “Öğrencilerimizin KİTVAK yararına düzenlenecek dans gecesi için gösterdiği duyarlılık bizi çok mutlu etti.  ‘Dans İyileştirir’ diyor ve duyarlı yurttaşlarımızı bu güzel gecede aramızda görmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme