• Haberler
  • Genel
  • Kızılay Mahallesi sakinleri imar revizyonunda Belediyeden uzlaşım bekliyor

Kızılay Mahallesi sakinleri imar revizyonunda Belediyeden uzlaşım bekliyor

Bornova Kızılay Mahallesi'nde, vatandaşların bir kısmı imar revizyonu koşullarında mutabık olurken mahallenin diğer sakinleri koşulları kabul...

Kızılay Mahallesi sakinleri imar revizyonunda Belediyeden uzlaşım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Kızılay Mahallesi’nde, vatandaşların bir kısmı imar revizyonu koşullarında mutabık olurken mahallenin diğer sakinleri koşulları kabul etmediklerini ve Bornova Belediyesinden uzlaşım beklediklerini bildirdi

Kızılay Mahallesi sakinleri uygulanmak istenen imar revizyonu ile binalarının yok sayıldığını, yüzde 45 dop payı kesildiğini, evlerinin ada olarak hisselendirildiğini ve kalan yüzde 40’lık alanın inşaat izni olduğunu ifade etti. Bu koşulların kendilerini mağdur edeceğini bildiren mahalle sakinleri, Bornova Belediyesinden lehlerine sonuçlanacak bir karar ve uzlaşım bekliyor.

“3 KATLI EVİME TEK DAİRE VERİYORLAR”

Kararın mahalleliyi mağdur edeceğinden yakınan Kızılay Mahallesi sakini Besra Girgör,Benim evim 3 katlı fakat hiç evim yokmuş gibi arsa üzerinden hesaplama yapılıyor. Yüzde 45 dop payı kesiliyor. Yüzde 40’lık alana inşaat izni veriliyor. Bizim de müteahhitle yüzde 40’lık bir alan üzerinden anlaşmamız gerekiyor. 3 katlı evime 50-60 metrekarelik tek daire alabiliyoruz.” diye konuştu.

“BİZ BU MAHALLEDE DOĞDUK”

Bu mahallede doğup büyüdüğünü ifade eden Girgör, “Biz aile apartmanında yaşıyoruz. Aile apartmanında tek daire ile oturamayacağımız için çıkmak zorunda kalacağız. Bu mahallenin yerlisi kalmayacak, herkes gitmek zorunda kalacak.” diye ifade etti.

 “PARASI OLANLAR İTİRAZ EDEBİLDİ”

Karara itiraz sürecinde parası olanların ve ancak haberi olanların itiraz edebildiğini vurgulayan Girgör, “İtiraz sürecinde öğrenenler, parası olanlar karara itiraz etmek için dilekçe gönderdi. Çünkü itiraz için 236 lira itiraz dilekçe parası aldılar bizden. 78 kişi itiraz etti olarak görünüyor. Toplu itirazlar geçersiz sayıldı. Diğer kişilerin kararı onayladığına dair ise ellerinde bir belge yok.” diye aktardı.

“BİZ GİDER GİTMEZ KARAR BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇİRİLDİ”

Kararın Belediye Meclisinden geçeceği gün Belediyenin kapısında olduklarını ve görüşme istediklerini ifade eden Girgör, “5 temsilci seçin ve yarın görüşelim dediler. Biz de demek ki oylama yapılmayacak o gün diye düşündük. Biz o gün gider gitmez karar Belediye Meclisinden geçirildi ve imar revizyonu onaylandı.” dedi. Kararı onaylayanlara değinen Girgör, “Kararı onaylayanların bir kısmı evlerini 5 yıl önce müteahhite verenler, evlerinde elektrik suyu olmayan ve evlerine yıkım karar çıkanlardı. Yaşadıkları yerler, nispeten daha eski, terk edilmiş ve tek katlı evlerin olduğu yerler. Görüşmeye gidenler hala daha fazla hak alacağını düşünüyor. Biz tek tek gidip metrekare hesaplattık.” dedi.

“ŞU AN AÇILMIŞ YÜZE YAKIN DAVA VAR”

Belediyeye görüşmeye gittiklerinde yüzde 45 dop payından kendilerine hiç bahsedilmediğini ifade eden Girgör şu ifadelere yer verdi: “Avukata vekalet verildiğinde doğrusunu öğrendik ve sonra belediye de bu gerçeği kabul etmek durumunda kaldı. Yanlış bilgilendirildiğimiz için çok üzgünüz. Davalarımızı açtık. Şu an açılmış yüze yakın dava var. Sadece benim avukatıma 40 kişi vekalet verdi. Arsa olarak düşünürsek 750 hane bu alana giriyor. Bilgisiz olan bekleyen de çok insan var. Belediye Başkanının söylediği gibi kendisiyle 3 görüşme olmadı, tek görüşme oldu. Onda da sadece temsili olarak 5 kişi görüşmeye gidebildik.”

KIZILAY MAHALLESİ’NİN TALEPLERİ

Taleplerini dile getiren Girgör sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dop payı bizden daha düşük alınıp inşaat alanımız artırılabilir. Mahallemizde yeterince çocuk parkı var. Bu kadar yeşil alan ayrılmayabilir. Mahallemizde tek eksiğimiz pazar yeri. 20 metre yola ihtiyacımız yok. Talepleimiz bu şekilde. Belediyenin bizimle oturup bu şekilde uzlaşmasını istiyoruz.”

 

Haber: ÖZGE UĞULU

Bakmadan Geçme