Kızılay’ın yurt içi kurban vekalet bedeli 5950 TL

Kızılay, Kurban Bayramı için vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyerek yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını ön plana...

Kızılay’ın yurt içi kurban vekalet bedeli 5950 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay, Kurban Bayramı için vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyerek yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını ön plana çıkarıyor. Bu yılın sloganı “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” olan Kızılay, yurt içinde kurban hisse bedeli 5950 TL, yurt dışında ise 2650 TL olarak belirledi. Kızılay, bağışlanan kurbanların büyük bir kısmını deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planlamakta.

Kızılay, Kurban Bayramı’nın getirdiği manevi atmosferi ve sevinci yıl boyunca yaşatmak amacıyla Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle kavurma konservesi yapacak ve aşevlerinde sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirecek. Ayrıca, Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesimi hedefleyen Kızılay, kurban paylarının bir kısmını depremzedelere et olarak dağıtacak ve yurt dışında insani kriz yaşanan bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

3.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmak hedefleniyor

Kızılay Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kurban kampanyasının yaklaşık 3.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Kurban kesimlerinin ise Kızılay Kurban Modeli doğrultusunda, hijyenik şartlarda ve İslami kurallara uygun olarak gerçekleştirileceğini ifade etti. Kızılay’a kurban vekâleti vermek isteyen hayırseverler, banka hesapları, internet bankacılığı, Kızılay web sitesi, mobil uygulama, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı veya Kızılay şubeleri aracılığıyla bağışlarını yapabilecekler.  .

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme