Kızılcık Şerbeti'ne verilen cezaya itiraz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 5 hafta program durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdiği...

Kızılcık Şerbeti'ne verilen cezaya itiraz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 5 hafta program durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdiği Kızılcık Şerbeti’nde gelişmeler devam ediyor. Show TV’nin avukatları, önceki sabah mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. 

CEZA YAĞDI 

Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen’in başrolünü paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisi sahnelerinden dolayı RTÜK’ten ceza aldı. 

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet ve zorla evlendirme sahnelerinden dolayı 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL’lik para cezası kesti.

 

AVUKATLAR İTİRAZDA BULUNDU 

Kararın ardından Show TV’nin avukatları dün sabah mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. 

RTÜK’ün Nursema’nın zorla evlendirildiği gece camdan atıldığı ve yere düştüğü 2 dakikalık sahneyi kadına şiddet kapsamında kötü örnek olarak değerlendirilip ceza kestiği diziyle ilgili kararın cuma gününe kadar çıkacağı konuşuluyor.

Gold Film’in dizinin çekimlerine devam ettiği konuşulurken, Cuma gününün bölümünün de hazır olduğu biliniyor. Eğer itiraz olumlu sonuçlanırsa dizi ekrana gelecek. Ancak Show TV’nin itirazı reddedilirse 7, 14, 21, 28 Nisan ile 5 Mayıs’ta dizi ekrana gelmeyecek. 

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme