KOBİ’ler için önemli karar!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile KOBİ’lerin kredi garanti limiti 100 milyon liradan 150 milyon liraya...

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile KOBİ’lerin kredi garanti limiti 100 milyon liradan 150 milyon liraya yükseltildi. Ayrıca, büyük firmalar için bu limit 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarıldı. Söz konusu karar hemen yürürlüğe girdi.

Bu karar, KOBİ niteliği taşıyan işletmeleri, yeni kurulan ve ilk yıl hesapları henüz onaylanmamış işletmeleri, ayrıca KOBİ kapsamına giren esnaf, sanatkâr, serbest meslek mensubu, tarımsal işletme ve çiftçileri kapsamaktadır. Bu işletmeler belirlenen kefalet sınırlarından yararlanabilecekler.

Ayrıca, bu karara eklenen geçici hükümle, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni düzenlemelerle KOBİ tanımına dahil edilen işletmeler de 31 Aralık 2023 tarihine kadar “KOBİ dışı işletmeler” için belirlenen avantajlardan faydalanabilecekler.

Bu süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülüyor ve bu karar, işletmelerin finansmana daha fazla erişim sağlama imkanlarını artırmıştır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme