Koca sokağı satın aldı, kimseyi geçirmiyor

Bir Türk yatırımcı, Almanya’nın Zweibrücken kasabasında bulunan Siebenpfeifferstr adlı sokağı satın aldıktan sonra, sokağın üzerinde bulunan...

Koca sokağı satın aldı, kimseyi geçirmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir Türk yatırımcı, Almanya’nın Zweibrücken kasabasında bulunan Siebenpfeifferstr adlı sokağı satın aldıktan sonra, sokağın üzerinde bulunan tüm hanelere bir ihtar gönderdi. İhtarında, ev sahiplerine, sokağın önündeki bölümün kendisinden satın alınmaması halinde sokağı ulaşıma kapatacağını bildirdi. Türk yatırımcı, sokak sakinlerine 3 Mayıs tarihine kadar süre verdi.

GEÇEN YIL SATIN ALDI

Sokağın satın alınan bölümü, bir kişinin malı olduğu ve 1990’lardan beri o kişinin elinde tuttuğu, sonunda da açık artırmaya çıkarıldığı öğrenildi. Bu açık artırmaya girerek geçen yıl sokağı satın alan Türk yatırımcı, ev sahiplerine bir mektup göndererek, evlerine ve park yerlerine ulaşmak isteyenlerin, kullandıkları bölümü kendisinden satın alabileceklerini belirtti.

KOMŞULAR ŞAŞKIN

Sokakta yaşayan Almanlar, bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sokakta yaşayan bir kadın, kendisine gelen ihtarın 1 Nisan şakası olduğunu düşündüğünü söylerken, diğer sakinler de sokağı kullanamamaktan endişe duyduklarını belirttiler.

HABER MERKEZİ

(E.S.)

Bakmadan Geçme