Komünist Osman belgesel oldu

1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında İzmir Dikili Belediye Başkanlığı yapan Osman Özgüven ile arkadaşlarının hikayesinin anlatıldığı belgeselin galası yapıldı. İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gazeteci ve yönetmen Gökmen Ulu'nun imzasını taşıyan 'Komünist Osman' belgeseli büyük ilgi gördü.

Komünist Osman belgesel oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik belgeselin yönetmeni, gazeteci Gökmen Ulu’nun sunumu ile başladı. Ulu, “Sevgili Osman ağabey; hayata kattığın iyilikler için teşekkür ediyoruz. Bizlere öğrettiğin kavga büyüyor omuzlarımızda” ifadelerini kullandı. Dikili doğumlu Ulu, 19 ay çalıştığı belgeselin temel hedefinin topluma model göstermek olduğunu belirterek, “Ayrıca Osman Özgüven ve yoldaşlarına bir saygı duruşudur” dedi. Belgeselde pek çok olguya yer verdiğini, bütün hikayelerin adalet, eşitlik, özgürlük temelinde, emek, demokrasi barış ekseninde ilerlediğini anlatan Ulu, “Biz bugün pek iyi örneklerini gördüğümüz faşizme karşı birleşik cephe oluşturmayı Dimitrov’un kitabını okumadan çok önce Osman Özgüven ve onurdaşlarından öğrendik” diye konuştu.

Birleşelim arkadaşlar

Belgeselin finalinde eşi Ayşe Özgüven ile birlikte sahneye gelen Özgüven, “Her şey söylendi, söylenecek hiçbir şey yok. Yalnız biz, yeniden faşizme dönüşün sinyallerini veren bu iktidardan kurtulmak için birleşmeliyiz. Hep beraber dost olalım, birleşelim arkadaşlar” dedi.

Özgüven özellikle katılımcı yerel demokrasi ve halkçı belediyecilik uygulamaları ile dikkat çekti.  FETÖ kumpasına da uğrayan Özgüven, 2013 yılında AKP Hükümeti tarafından görevinden alındı. Özgüven yargılandığı bütün davalardan beraat etti. Özgüven, belediyecilik uygulamaları nedeni ile “Komünist Osman” lakabı ile anıldı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme