“Komünist Osman” Foça’da ayakta alkışlandı

Foça’da, Türkiye’nin yerel yönetimler tarihinde barış, emek ve demokrasiye adanmışlıkla bilinen Dikili’nin eski belediye başkanı Osman...

“Komünist Osman” Foça’da ayakta alkışlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Foça’da, Türkiye’nin yerel yönetimler tarihinde barış, emek ve demokrasiye adanmışlıkla bilinen Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven’in hayatını konu alan “Komünist Osman” belgeseli gösterimi yapıldı.

İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ilk gösterimi yapılan belgesel, Foçalılar tarafından büyük ilgi gördü. Gösterinin onur konuğu olan Osman Özgüven, etkinliğe katılanlarla bir araya geldi. Belgeselin yönetmeni ve senaristi Gazeteci Gökmen Ulu, gösterim öncesinde yaptığı konuşmada, “Bu akşam güzel Foça’mızda Osman Özgüven’e bir saygı duruşunda bulunmak üzere buluştuk. Ama aynı zamanda ona olan şükran duygumuzun yanı sıra bu belgeseli toplumun bütün kesimlerine her daim rol model göstermek için yaptık” dedi.

Belgeselde, 2022 Nisan ayında vefat eden Foça’nın sevilen belediye başkanlarından Nihat Dirim’in görüntüleri, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Osman Özgüven ise belgesel ekibine ve Foça’da kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

(E.S.)

Haber

Bakmadan Geçme