• Haberler
  • İzmir
  • Konak Belediyesi, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na hazır

Konak Belediyesi, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na hazır

Konak Belediyesi, bu yıl 93. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) yerini aldı.

Belediyeler Sokağı’nda 102 metrekarelik alanda kurulacak olan Konak standı, fuarın bu yılki "teknoloji" teması çerçevesinde ziyaretçilere yapay zekadan 3B baskıya ve sanal gerçeklik deneyimlerine kadar çeşitli yenilikler sunacak.

Teknoloji Temalı Deneyimler

Konak Belediyesi, her yıl farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve bu yıl 30 Ağustos - 9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Kültürpark Uzun Havuz’da yer alan Belediyeler Sokağı’ndaki 102 metrekarelik standında, fuarın bu yılki teması olan "teknoloji"ye uygun olarak ziyaretçilere çeşitli interaktif deneyimler sunulacak. Açılış günü olan 30 Ağustos’ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak olan Konak Belediyesi, standında düzenleyeceği etkinliklerle hem Konak’ı hem de belediye hizmetlerini tanıtacak. Bunun yanı sıra, Konaklıların yeni buluşma noktası olarak dikkat çeken ve ekonomik fiyatlarıyla ilgi gören "Mutluluk Kahvesi" de standın bir parçası olarak ziyaretçilere hizmet verecek.

Sanal Gerçeklikle Konak’ta Zaman Yolculuğu

Konak Belediyesi, bu yılki teknoloji teması doğrultusunda standında ziyaretçilere eşsiz deneyimler yaşatmayı hedefliyor. Yapay zeka istasyonunda, ziyaretçiler yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatta nasıl kullanıldığını keşfetme fırsatı bulacak. 3B baskı istasyonunda ise Konak Belediyesi logosu ve çeşitli küçük objelerin baskıları yapılacak. Bu objeler, diğer istasyonlarda düzenlenecek yarışmaları kazanan misafirlere hediye edilecek. Ayrıca ziyaretçilere 3B baskı teknolojisi hakkında bilgi verilecek, bu teknolojinin nasıl çalıştığı ve hangi alanlarda kullanıldığı anlatılacak. Teknoloji meraklılarına yönelik bir diğer istasyonda ise ziyaretçiler, sanal gerçeklik (VR) gözlüğü ile Smyrna Agorası’nın 2 bin yıl önceki halini deneyimleyerek adeta zamanda yolculuğa çıkacak.

Fuarın ‘Mutluluk’ Köşesi

Konaklıların yeni buluşma noktası haline gelen ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken "Mutluluk Kahvesi" de Konak standındaki yerini alacak. Standı ziyaret edenlere, tasarımıyla ilgi çeken Mutluluk Kahvesi’nde ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunulacak. Ayrıca Kemeraltı ve Yağhaneler’de bulunan Mutluluk Kahvesi şubelerinin tanıtımı yapılarak daha fazla kişinin bu hizmetten yararlanması sağlanacak.

Başkan Mutlu’dan Davet

Konak Belediyesi, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na hazırİzmir Enternasyonal Fuarı’na büyük bir özenle hazırlandıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, fuarın hem yerli hem de yabancı katılımcıları bir araya getiren köklü bir etkinlik olduğunu vurguladı. Mutlu, “Konak Belediyesi olarak Türkiye’nin en tanınmış ve kapsamlı fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl da yerimizi alacağız. Standımızda, teknoloji temasına uygun etkinlikler düzenleyecek ve ilçemizi tanıtacağız. Herkesi bu eşsiz fuar heyecanını paylaşmaya ve Konak standını ziyaret etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konak Belediyesi, fuar boyunca sunduğu yenilikçi etkinliklerle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme