Konak Belediyesi'nden can dostlara yeni yuva

Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, son bir ayda 58 sahipsiz hayvanı yeni yuvalarına kavuşturdu.

Duyarlı vatandaşların "Satın alma, sahiplen" çağrısına yanıt vermesiyle 19 kedi ve 39 köpek, ömür boyu sürecek yeni ailelerine kavuştu.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı Merkezi, sokakta yaşayan hayvanların bakım ve tedavisini eksiksiz olarak sürdürüyor. Merkezde, uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen tedavi ve bakımlar sonucunda, son bir ay içinde 301 kısırlaştırma operasyonu yapıldı, 409 kuduz aşısı uygulandı ve 622 kedi ile köpek paraziter tedavi gördü. Merkez, rutin bakımların yanı sıra sahiplendirme konusunda da büyük bir mutluluk yaşattı.

Satın Alma, Sahiplen

Konak Belediyesi'nden can dostlara yeni yuva

Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi’nde bakım ve tedavisi tamamlanan 19 kedi ve 39 köpek, duyarlı vatandaşların sahiplenmesiyle yeni yuvalarına kavuştu. Yeni ailelerine kavuşan can dostlar, hem sahiplerine hem de merkezin çalışanlarına duygusal anlar yaşattı. Can dostları sahiplenmek ve onlara ömür boyu bir yuva sunmak isteyenler için merkez, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 14.00 - 16.00 saatleri arasında Halkapınar’daki (1201 Sokak No: 6) adresinde ziyarete açık olacak. Daha fazla bilgi almak isteyenler, Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün (0232) 459 24 10 numaralı telefonunu arayabilir.

“Şanslı Bir Hayat Başlasın”

Konak Belediyesi'nden can dostlara yeni yuva

Merkezde tedavisi tamamlanan 4 aylık bir köpeği sahiplenerek ona sıcak bir yuva sunan Heves Yavuz, “Köpek sahiplenmeyi uzun zamandır düşünüyorduk. Sokak hayvanlarıyla ilgili yaşadığımız zor zamanlar nedeniyle kalbimiz çok kırık. Bu köpeği görünce onun ailesi olmak istedik. Adını ‘Şans’ koyduk, bize şans getirsin ve kendisi de şanslı olsun. Aşıları çok hızlı bir şekilde yapıldı, zaten merkezde çok iyi bakılmıştı. Sahiplenme süreci oldukça basit, uzun ve zorlayıcı bir süreç yok. Herkesi sahiplenmeye davet ediyorum” diyerek duygularını paylaştı.

“Sahiplenme Çağrısı Devam Ediyor”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, bakım ve tedavisi tamamlanan can dostlara sevgi dolu yuvalar bulmayı amaçladıklarını vurguladı. Mutlu, “Konak Belediyesi olarak sokakta yaşayan can dostlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Onların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler, öldüren değil yaşatan taraftayız. İmkanı olan tüm komşularımı can dostlara yuva olmaya davet ediyorum. 'Satın alma, sahiplen!' mottosuyla bu çalışmamızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme