• Haberler
  • İzmir
  • Konak Belediyesi'nden engelli bireylere büyük destek

Konak Belediyesi'nden engelli bireylere büyük destek

Konak Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırıyor.

Konak Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bedensel engelli veya yürüme güçlüğü çeken vatandaşların tekerlekli ve akülü sandalye ihtiyaçlarına hızlı yanıt veren belediye, bu önemli destekleri belirlenen adreslere hızla ulaştırıyor.

Konak Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif rol alabilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bedensel engelli veya yürüme zorluğu yaşayan vatandaşların en büyük yardımcılarından biri olan tekerlekli ve akülü sandalyeler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonrasında hak sahiplerine teslim ediliyor.

Başkan Mutlu: "Engelli Komşularımızın Yanındayız"

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla tekerlekli ve akülü sandalye desteğini sürdüreceklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Engelli komşularımızın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılamak ve onların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tekerlekli ya da akülü sandalyesi olmadığı için evlerinden çıkamayan komşularımızın olması, sunduğumuz bu desteğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla, engelli komşularımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Hayatım Bu Sandalye"

Başvurusunun ardından kısa sürede tekerlekli sandalyesine kavuşan 74 yaşındaki Gülizar Çürük, beş yıldır odasından dışarı çıkamadığını belirterek, “Yürümek benim için büyük bir zorluktu. Bu sandalye ile hayatım değişti, çok mutluyum. Bu destek için Konak Belediyesi’ne yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin

Konak Belediyesi’nin engelli bireyler için sunduğu tekerlekli ve akülü sandalye yardımı hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Detaylı bilgi için mesai saatleri içerisinde 0232 484 53 00 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Bakmadan Geçme