• Haberler
  • İzmir
  • Konak Belediyesi'nden eyleme çıkan işçilere yanıt!

Konak Belediyesi'nden eyleme çıkan işçilere yanıt!

Konak Belediyesi'nde çalışan DİSK'li işçilerin, maaş ve ikramiye ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle başlattıkları eylem sonrası belediyeden açıklama geldi. İşçiler, eyleme çıkamadıkları için eylem yaptıklarını belirtirken belediyeden yapılan açıklamada 'Giderek derinleşen ekonomik krizin yerel yönetimlere olumsuz etkilerini mazeret görmeyerek çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını gününde ödemek için elimizden geleni yapıyoruz' denildi.

Konak Belediyesi'nden eyleme çıkan işçilere yanıt!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Belediyesi’nde çalışan DİSK’li işçilerin, maaş ve ikramiye ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle başlattıkları eylem sonrası belediyeden açıklama geldi. Bugün basın açıklaması yapan işçiler, "Maaşlarımızın zamanında ve eksiksiz ödenmesini, hak ettiğimiz ücretlerin bir an önce verilmesini talep ediyoruz" diyerek taleplerini dile getirdi.

İşçilerin eylemi sonrası Konak Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak yaşanan gecikmelerin sebeplerini açıkladı ve ödemelerin planlandığını belirtti. Belediyenin açıklamasında, "Giderek derinleşen ekonomik krizin yerel yönetimlere olumsuz etkilerini mazeret görmeyerek çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını gününde ödemek için elimizden geleni yapıyoruz" denildi.

MAAŞ VE İKRAMİYELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Belediye, 15 Ekim 2024 tarihinde maaşların gününde ödenmesi için gerekli adımları atmış olsa da, sendika temsilcilerinin maaşların 18 Ekim’de yatırılması talebi doğrultusunda hareket ettiklerini açıkladı. Ancak, banka protokolünden kaynaklanan gecikme nedeniyle ödemelerin 21 Ekim’de işçilerin hesaplarına geçtiği belirtildi.

Belediye ayrıca, işçilerin eksik kalan ikramiyeleri ve öğrenim yardımlarının yarın ödeneceğini, memurların sosyal denge tazminatlarının ise bugün itibarıyla yatırılacağını duyurdu.

"Bu süreçte iş birliği ve anlayışla hareket etmenin önemine inanıyoruz" diyen belediye yetkilileri, çalışanlarla omuz omuza vererek daha güçlü bir Konak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Konak Belediyesi
 

Bakmadan Geçme