• Haberler
  • İzmir
  • Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Konak Belediyesi'nin başlattığı ücretsiz tarama seferberliğinden siz yararlandınız mı? Peki, kimler bu hizmetten faydalanabilir? Ücretsiz servisler ve KETEM taramalarıyla sağlık güvenceniz neden şimdi daha önemli? Tüm kadınlar için erken teşhis fırsatına dair merak edilen tüm detaylar bu haberde!

Konak Belediyesi, kadınlarda sık görülen meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhis edilmesi amacıyla başlattığı ücretsiz tarama seferberliğini hız kesmeden sürdürüyor. İlçe genelinde yaşayan kadınlar, muhtarlıklara başvurarak taramalara katılmak için kayıt yaptırıyor. Ardından, belediyenin sağladığı ücretsiz servislerle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) yönlendirilen kadınlara mamografi ve smear testleri yapılıyor.

Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve KETEM iş birliğiyle yürütülen kanser taramaları, “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganı altında gerçekleştiriliyor. Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik bu taramalar, Konak’ta yaşayan 30 yaş üstü kadınların sağlığını koruma amacını taşıyor. Tarama testine katılmak isteyen kadınlar, bağlı bulundukları muhtarlıklara kimlikleri ile başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Tarama sonuçlarında riskli bulgulara rastlanan kadınlar ise detaylı tetkikler için sağlık kuruluşlarına sevk ediliyor.

Mutlu: "Erken Teşhis Hayat Kurtarır"

Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyenin sağlık alanında yürüttüğü çalışmaların öncelikli amacının, kadınların sağlığını korumak ve farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı. Başkan Mutlu, "Erken teşhisin, özellikle kanser tedavisinde hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Konak’ta meme ve rahim ağzı kanser taramalarını yaptırmamış kadın kalmamasını istiyoruz. Sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken tüm kadınlarımızı bu taramalara katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadınlar Memnun

Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Erken teşhisin önemine dikkat çeken kadınlar ise tarama kampanyasına olan memnuniyetlerini dile getirerek, "Kanser gibi hastalıklarda erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu nedenle tüm kadınların zaman kaybetmeden bu testleri yaptırması gerekiyor. Konak Belediyesi’nin sunduğu bu hizmetten dolayı çok mutluyuz. Belediyemize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Başvurular Muhtarlıklar Üzerinden Alınıyor

Konak Belediyesi'nden kadınlara ücretsiz kanser tarama fırsatı

Ücretsiz kanser taramalarına katılmak isteyen 30-69 yaş aralığındaki kadınlar, kimlikleriyle birlikte bağlı bulundukları muhtarlıklara başvuru yapabiliyor. Başvuruda bulunacak kadınların, son iki yıl içerisinde mamografi çektirmemiş ve son beş yıl içinde smear testi yaptırmamış olması şart koşuluyor. KETEM’e ulaşım ise Konak Belediyesi tarafından sağlanan ücretsiz servislerle gerçekleştiriliyor.

Konak Belediyesi’nin halk sağlığını koruma odaklı bu çalışması, kadınların kanserle mücadelede erken teşhis imkanlarına erişimini kolaylaştırarak, hayat kurtarıcı bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Kaynak: Konak Belediyesi 

Bakmadan Geçme