• Haberler
  • Genel
  • Konak Belediyesinde 100 gün: Mutluluk ve hizmet

Konak Belediyesinde 100 gün: Mutluluk ve hizmet

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilk 100 gününde seçim vaatlerini yerine getirerek önemli projeleri hayata...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilk 100 gününde seçim vaatlerini yerine getirerek önemli projeleri hayata geçirdi. “Mutluluk Kahvesi” ile emekliler için sosyal bir buluşma noktası oluştururken, “İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi” ile istihdamı destekledi. Ayrıca, sağlık ve sosyal hizmetler alanında “Psikososyal Destek Merkezi” açarak Konaklılara önemli bir hizmet sundu. Başkan Mutlu, bu projelerle ilgili olarak, “Adil Kent, Eşit Yurttaş” anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Başkan Mutlu, seçildiği günden itibaren Konak’ı sahada gezip, halkın nabzını tuttu. Her gün farklı bir mahallede halkla buluşarak, vatandaşların taleplerini doğrudan dinledi ve bu doğrultuda hizmet ürettiğini belirtti. “Makamda değil, sahada hizmet üretiyoruz” diyen Başkan Mutlu, seçim vaatlerini yerine getirmek için bürokratlar ve meclis üyeleriyle işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ederek, “Seçim döneminde Konak’ı karış karış, kapı kapı gezerek komşularımızı dinlemiştik. Her kelimelerini not ettik ve göreve başlar başlamaz, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için bürokratlarımızla, tüm mesai arkadaşlarımızla ve meclis üyelerimizle birlikte canla başla çalıştık. İlk 100 günde Konaklı komşularımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, ‘Adil Kent Eşit Yurttaş’ diyerek hizmet ürettik. Bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızı makamda oturarak, uzak durarak değil, bizzat sahada yer alarak gerçekleştiriyoruz. Her gün başka bir mahalledeyiz, Makamda değil Konaklı komşularımızın yanında hizmet üretiyoruz” dedi.

Haber

HİZMETLER VE PROJELER

Başkan Mutlu’nun ilk 100 gününde hayata geçirdiği projeler arasında sağlık ve sosyal destek merkezleri ön plandaydı. Psikososyal Destek Merkezi, psikoterapi ve sosyal destek sağlayarak büyük ilgi gördü. İstihdamı artırmak amacıyla açılan İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, iş arayanlarla işverenleri buluşturdu. Ayrıca, emekliler için önemli bir sosyal alan olan Mutluluk Kahvesi’nin açılışı da yapıldı.

Haber

KENTSEL GELİŞİM VE TEMİZLİK

Konak Belediyesi, temizlik seferberliği başlattı ve ilçe genelindeki temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttü. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 100 gün içinde 60 bin tona yakın atık topladı ve 128 adet yer yıkama ile temizlik işlemi gerçekleştirdi. Ayrıca, kireçleme ve ilaçlama çalışmalarıyla çevre sağlığını koruma altına aldı.

Haber

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Başkan Mutlu, Konak’ın kentsel dönüşüm sürecini hızlandırdı ve doğalgaz çalışmaları için adımlar attı. Kentsel dönüşüm projeleri parselasyon aşamasına geçerken, vatandaşların doğalgaz taleplerini karşılamak için gerekli adımları attı. Başkan Mutlu, “En kısa zamanda Konak’ta yaşayan herkesin doğalgaza kavuşmasını istiyoruz” diyerek metruk binaların yıkımına yönelik çalışma başlattı.

YENİ ARAÇLAR VE İYİLEŞTİRME PROJELERİ

Konak Belediyesi, altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini artırmak için yeni araç alımları başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü için modern araçlar temin edilerek hizmet kalitesinin yükseltilmesi hedeflendi.

Haber

TOPLUMSAL KATILIM VE DAYANIŞMA

Başkan Mutlu, Konak’ta toplumsal katılımı ve dayanışmayı güçlendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenledi. Bayramlarda yüzlerce Konaklıya bayramlık kıyafet dağıtılırken, ev eşyaları yardımı da yapılarak ihtiyaç sahiplerine destek sağlandı. Ayrıca, evden eve dayanışma projesi ile kullanılabilir durumdaki eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

ÇEVRE VE ESTETİK DÜZENLEMELER

Konak Belediyesi, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla şehir estetiğini güçlendirdi. Park ve yeşil alanlarda yapılan düzenlemelerle birlikte çeşitli ağaç ve çiçekler dikilerek şehirle bütünleşen yaşam alanları oluşturuldu.

Haber

ÇOCUKLAR VE EĞİTİM

Başkan Mutlu, çocukların sokaklarda güvenle oynayabileceği “Mutlu Çocuklar Sokağı” projesini hayata geçirdi. Ayrıca, çocuklara yönelik eğitim ve spor etkinlikleri düzenleyerek sağlıklı ve mutlu bir çocukluk geçirmelerine katkı sağladı. Başkan Mutlu, “Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haber

HAYVAN SAĞLIĞI VE REFAHI

Konak Belediyesi, hayvan sağlığı konusunda da önemli adımlar attı. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından binlerce hayvanın tedavisi ve bakımı sağlanırken, sahiplendirme çalışmalarıyla da can dostlar mutlu yuvalara kavuşturuldu.

GELECEK PLANLARI VE STRATEJİK HEDEFLER

Başkan Mutlu, gelecek planları için katılımcı bir strateji oluşturarak sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarının görüşlerini aldı. Adil bir yönetim anlayışıyla stratejik planların hazırlanacağını ve Konak’ın herkes için yaşanabilir bir ilçe olması için çalışacaklarını belirtti.

Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konaklılara verdiği sözleri yerine getirme adına büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, gelecek dönem için de aynı özveriyle hizmet edeceklerini vurguladı.

LEYLA BİLGİ   

Bakmadan Geçme