• Haberler
  • Asayiş
  • Konak İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde ‘sıra’ krizi!

Konak İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde ‘sıra’ krizi!

İzmir‘in Basmane bölgesinde bulunana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Konak İlçe Müdürlüğü’nde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle...

İzmir‘in Basmane bölgesinde bulunana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Konak İlçe Müdürlüğü’nde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle onlarca vatandaş mağdur oldu.

Sabah saat 11 sularında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle internetten randevu alan onlarca vatandaş kapıda kaldı. Saat 15.00’a kadar elektiriklerin gelmesini bekleyen vatandaşlar, elektriklerin gelmesinin ardından bir başka krizle karşı karşıya kaldı.

Randevu saatlerinin üzerinden 60 dakika geçmiş olması nedeniyle sıra numarası alamayan yurttaşlar uzunca bir süre yetkililerde açıklama bekledi. Yetkililerin yoğunluk nedeniyle randevuları geçmiş vatandaşlara sistem nedeniyle sıra veremeyeceklerini yoğunluğun azalmasının ardından saat 16.30’dan sonra işlem yapabileceklerini söylemesi ise tepkilere neden oldu.

“SEN ZATEN MAĞDURSUN BİR KEZ DAHA OL”

İşten yarım saatliğine izin alıp geldiğini belirten A.D. isimli vatandaş yaşadıklarını “Saat 12.20’de randevum vardı 12.15 sularında buraya geldim. Elektriğin olmadığını söyleyen bir yetkili bana ve nişanlıma saat 14’ten sonra gelebileceğimizi söyledi. Saat 14.30 gibi tekrar buraya geldiğimde elektriklerin halen gelmediği gördüm. Bir süre sonra elektriğikler geldi ancak bu seferde sıra almadığım için işlemimi yapamayacaklarını söylediler. Şef olduğunu öğrendiğim Serdar Sirer isimli bir yetkili bana saat 16.30’u beklememi yoğunluk azalınca bizi alacaklarını söyledi. Elime üzerinde sadece bir numara olan kağıt sıkıştırdı ve başından savsakladı. Saat 12.20’deki randevum için neden 16.30’u bekliyorum dediğimde ise yoğunluğun olduğunu ifade etti. Ben işten izin alıp geldim tüm günüm çöp oldu. Bizler mağdur oluyoruz ancak çözüm bulmak yerine sen zaten mağdur oldun bir kez daha ol diyorlar. Yazıklar olsun” ifadeleriyle anlattı.

“DEVLET TELEFON MODELİ Mİ SEÇİYOR?”

E.T. isimli bir başka yurttaş ise “Randevum 12’deydi buna rağmen önce elektrikyok dediler sonra 16.30’u bekle dediler. İnternetten sıra almak istedim telefonumun modelinin düşük olması nedeniyle sistemin açılmadığını söylediler. Böyle saçma sistem mi olur? Devlet telefon modeline göre mi iş yapar? Ben de nişanlım da çalışan insanlarız tekrardan izin alıp buraya gelmemiz gerekecek. Bir günümüz boşa gitti, ben özel sektörde çalışan biri olarak her istediğim zaman iş yerimden izin alıp gelemem. Burada mağdur edildik. Yetkililer de bize yardımcı olmak yerine bizleri ikinci plana attı” ifadelerini kullandı.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme