• Haberler
  • Yerel
  • Konak'ta anneler ve bebekler için çifte destek

Konak'ta anneler ve bebekler için çifte destek

Konak Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek' ve 'Emzirme Eğitimi' projeleriyle yeni doğan bebeklerin ve annelerin yanında olmaya devam ediyor. Anneler bebeklerinin ilk ihtiyaçlarını karşılarken, uzman hemşireler de sağlıklı emzirme ve bebek bakımı konusunda eğitimler veriyor.

Konak Belediyesi, toplumcu belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Hoş Geldin Bebek’ ve ‘Emzirme Eğitimi’ projeleriyle yeni doğan bebekler ve anneleri için destek sağlamayı sürdürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen projeler kapsamında, hayata gözlerini Konak’ta açan bebeklerin ilk günlerinde ihtiyaç duyacakları malzeme ve giysilerden oluşan çantalar ailelere teslim ediliyor. Ayrıca, talepte bulunan annelere uzman hemşireler tarafından emzirme eğitimi hizmeti sunuluyor.

İlk Hediyeleri Konak Belediyesi’nden

Doğumdan sonra en geç üç ay içerisinde bebeğin kimlik kartı ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuran ihtiyaç sahibi aileler, evlerinde ziyaret edilerek bebeklerine ilk hediyelerini Konak Belediyesi’nden alıyor. Hoş Geldin Bebek çantasında, bebek bezinden ıslak mendile, alt açma örtüsünden biberona, zıbından çoraba kadar bebeğin ilk günlerinde kullanılacak birçok malzeme yer alıyor.

Konak'ta anneler ve bebekler için çifte destek

Annelere Emzirme Eğitimi

Konak Belediyesi, bebeklerin sağlıklı büyümesine katkı sağlamak ve annelere destek olmak amacıyla emzirme eğitimi hizmeti de veriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne doğumdan sonra 6 ay içerisinde başvuran annelere, uzman hemşireler tarafından sağlıklı emzirme yöntemleri, bebek bakımı, anne sütünün önemi ve beslenme konularında eğitim veriliyor.

Detaylı Bilgi İçin Başvurun

Yoğun ilgi gören ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi ve emzirme eğitimi hizmetinden faydalanmak isteyen yeni doğum yapan veya gebe kadınlar, 0232 425 04 34 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirler.

Bakmadan Geçme