Konak'ta sağlıklı yaşam için ücretsiz tarama

Konak Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla başlattığı ücretsiz sağlık tarama uygulamasını, açık hava spor etkinliklerinin düzenlendiği parklardan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne taşıdı.

Konak Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla başlattığı ücretsiz sağlık tarama uygulamasını, açık hava spor etkinliklerinin düzenlendiği parklardan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne taşıdı. Bu uygulama, Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi ve 55 yaş üstü kursiyerlere yönelik olarak gerçekleştirildi. Taramada, katılımcıların şeker seviyeleri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplandı.

Konak Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlarının daha sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmeleri için açık hava spor etkinlikleri düzenlediği parklarda başladığı ücretsiz sağlık taramalarını, İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde de uygulamaya koydu. Tarama öncesinde kursiyerlere diyabet, sağlıklı beslenme ve obezite konularında bilgilendirici seminerler verildi. Seminerlerin ardından, kursiyerlerin boy, kilo ve şeker değerleri ölçüldü ve beden kitle endeksleri hesaplandı.

EĞİTİCİ SEMİNERLERİN ARDINDAN SAĞLIK TARAMASI

İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlenen tarama etkinliğine 160 kursiyer katıldı. Tarama sırasında şeker değerleri normalin üzerinde çıkan kursiyerlere, diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunuldu. Şeker seviyeleri yüksek olan katılımcılar, daha detaylı tetkikler için sağlık kurumlarına yönlendirildi.

“SAĞLIK, BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ BİR KONU”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sağlık alanında toplumcu belediyecilik anlayışlarını vurgulayarak, “Toplumcu belediyecilik anlayışımız gereği sağlık alanında biz de varız diyoruz. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Açık havada spor etkinliği yaptığımız parklarda, Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile başlattığımız sağlık taramalarını İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’mize de taşıdık. Taramaların ilçe genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalarımız sürüyor. Komşularımızın bu sağlıklı hizmetten memnun olması bizi de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

KURSİYERLERDEN MEMNUNİYET YORUMLARI

83 yaşındaki Ahmet Uğur, tarama hizmetinden memnuniyetini dile getirerek, “Yapılan kontroller çok yararlı.  Çünkü bizim yaşımızda sağlık çok önemli.  Özellikle şeker hastalığı çok önemli. Diyabet seminerini de dinleyip genel olarak bilgi aldım” dedi.

58 yaşındaki Hanife Alkan ise, diyabet, sağlıklı beslenme ve obezite konularındaki seminerlerin çok bilgilendirici olduğunu belirterek, “Boy-kilo endeksine göre kilom biraz fazla çıktı. Kan şekeri düzeyimin normal sınırlarda olduğu söylendi. Çok mutluyum. Belediyemizin biz emeklilere yapmış olduğu hizmetlerden çok memnunuz, çok hoşumuza gidiyor” şeklinde konuştu.

Konak Belediyesi’nin başlattığı bu sağlık taraması, yaşlı vatandaşların sağlık durumlarını düzenli olarak takip etmelerine ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

LEYLA BİLGİ 

Bakmadan Geçme