Konak'ta Sancar Maruflu'ya vefa dolu anma töreni

Konak Belediyesi, 'İzmir Baba' olarak tanınan ve üç yıl önce vefat eden Sancar Maruflu'yu, adını taşıyan Bilim Merkezi önünde düzenlenen bir törenle andı.

Anma töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "O, hiçbir şeyi ve hiç kimseyi unutmazdı. Kent belleğine sahip çıkarak gerçek bir İzmirli olunabileceğinin simgesiydi," ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler uzmanlarından, gazeteci ve yazar Sancar Maruflu, vefatının üçüncü yıl dönümünde, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bir törenle anıldı. Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi önünde gerçekleştirilen anma törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Maruflu’nun oğlu Cevat Maruflu, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Erkan Sevinç, 68’liler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Nail Dağdelen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, ESTOB Başkanı ve Kent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu, yazar ve televizyon programcısı Osman Özbaşak, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Konak Belediye Meclis Üyeleri ve Maruflu’nun dostları katıldı. Maruflu, İzmir’e katkı sunmuş isimleri unutmadan anmasıyla tanınan bir figürdü ve adına düzenlenen törende vefa ve özlemle anıldı.

Başkan Mutlu: “Vefanın Simgesi Oldu”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, tören sırasında yaptığı konuşmada, Maruflu’nun İzmir’e olan sevgisini vurguladı. "Sancar Bey, İzmir’e gönülden bağlıydı. İzmir’in insanını, hayvanını, doğasını çok severdi ve bu sevgisini her fırsatta gösterirdi. Vefanın simgesi oldu. Kültürpark gibi İzmir’in önemli mekanlarına büyük önem verirdi ve bu alanlarda bizimle omuz omuza mücadele etti. Onu asla unutmayacağız, çünkü o da hiç kimseyi unutmazdı," dedi.
Cevat Maruflu: “Kuşaklar Arasında Bir Köprüydü”
Törende konuşan Maruflu’nun oğlu Cevat Maruflu, babasının yaşamı boyunca birçok insana dokunduğunu belirtti. "Babam, kuşaklar arasında bir köprü kurdu. Görevlerini yerine getirirken her zaman sorumluluklarının bilincindeydi ve hiçbir zaman kaçmadı. Onu hala rüyalarımızda ve hayatlarımızda hissediyoruz," diye konuştu.

Dostları Maruflu'yu Anlattı

Maruflu’nun dostları da törende söz alarak onunla ilgili anılarını paylaştılar. Ayşe Karadan, "Sancar Bey’i gençliğimden beri tanırım. Sivil toplumu ondan öğrendim. İzmir’deki birçok sivil toplum örgütüne örnek oldu. O ölmedi, yaşıyor ve her an bizimle birlikte," ifadelerini kullandı.
İGC Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, "Sancar ağabeyi tanımak ve onunla birçok etkinlikte birlikte olmak benim için büyük bir onurdu. O, izinden gidilmesi gereken değerli bir figürdü," dedi.

Eski Dostları Onu Unutmadı

İGC Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Maruflu’nun İzmir’in hafızasında büyük bir yer tuttuğunu belirtti. "Sancar Maruflu, İzmir’in altını da üstünü de en iyi bilen kişiydi. İzmir’deki etkinliklerden cenaze törenlerine kadar her konuda ona danışılırdı," dedi.
78’liler Platformu Dönem Sözcüsü Nail Dağdelen ise Maruflu’yu "İzmir Baba, İzmir’in ölüsüne, dirisine sahip çıkan, kocaman yürekli adam" olarak tanımladı.

Maruflu'nun İz Bırakan Hayatı

Prof. Dr. Erkan Sevinç, Maruflu’nun vefasını "süper lige çıkardığını" belirtti ve onunla geçirdiği zamanları anlattı.
Yazar ve televizyon programcısı Osman Özbaşak ise, "Sancar ağabeyi Vefa İstasyonu’nda konuk ettik ve ona olan vefamızı göstermiş olduk. İyi ki bu fırsatı bulduk," dedi.
Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da Maruflu’nun yardımsever kişiliğini anlatarak, "Sancar ağabey, devrimci 78’lilerin yoldaşıydı ve her zaman yardıma hazırdı," diye ekledi.
ESTOB Başkanı Hızır Murtezaoğlu ise Maruflu’nun sivil toplumda büyük bir gizli kahraman olduğunu belirtti.

İz Bırakan Bir İzmir Sevdalısı

Ege Teknoloji ve Başarı Vakfı Başkanı Mustafa Tamer, Maruflu’nun İzmir’e ve insanlarına olan sevgisini vurgulayarak, "Sancar Maruflu, İzmir’in kimliğinin oluşmasında büyük emek vermiş, her alanda iz bırakan bir insandı," dedi.


 

Bakmadan Geçme