Konak'tan iki önemli isim için anma etkinliği

Konak Belediyesi, İzmir'in iki önemli ismi için özel anma törenleri düzenleyerek vefa örneği sergiliyor. İzmir halkı, 12 Ağustos'ta efsane Belediye Başkanı Aydın Erten'i, 15 Ağustos'ta ise İzmir'in sevilen ismi Sancar Maruflu'yu anmak için bir araya gelecek.

Gültepe'nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten, ölümünün 24. yılında mezarı başında anılacak. Halktan ve emekten yana duruşuyla tanınan Erten, 12 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00'da Gültepe Toros Mezarlığı'nda, Konak Belediyesi, İzmir 68'liler Platformu ve Konak Kent Konseyi tarafından düzenlenen törenle anılacak.

İzmir Baba Sancar Maruflu'ya Vefa

Türkiye'nin ilk halkla ilişkiler uzmanlarından biri olan, gazeteci ve yazar Sancar Maruflu, ölümünün üçüncü yılında, adını taşıyan Sancar Maruflu Bilim Merkezi'nde düzenlenen bir törenle anılacak. Vefa kavramı ile özdeşleşen ve İzmir Baba olarak bilinen Maruflu için düzenlenen etkinlik, 15 Ağustos Perşembe günü saat 11.00'de başlayacak. Konak Belediyesi tarafından organize edilen bu anma töreni, Maruflu'nun İzmir'e olan katkılarını bir kez daha hatırlatacak.

Bakmadan Geçme