• Haberler
  • Yerel
  • Konak'ın çocuk başkanının projeleri çocuklara

Konak'ın çocuk başkanının projeleri çocuklara

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl...

Konak'ın çocuk başkanının projeleri çocuklara
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl koltuğunu Mersinli İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Mira Aslan’a devretti. Makam odasında gerçekleşen törene, Mira Aslan’ın sınıf öğretmeni Anı Özsoy, okul müdürü Emine Ahu Ünlü, annesi Gülşen Aslan ve babası Engin Aslan da katıldı. Konak Belediyesi bürokratları da çocuk başkanın talimatlarını yerine getirmek üzere hazır bulundu.

Başkan Batur, Mira Aslan’a koltuğunu devrederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü dünya çocuklarına armağan ederek geleceğin çocuklarda olduğunu, umudun çocuklarla büyüdüğünü tüm dünyaya gösterdi” dedi. Başkan Batur ayrıca, “çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklar bizim umudumuz. Bizler bu koltuklarda onlar için varız” ifadelerini kullandı.

HaberGeziler Düzenleyecek

Mira Aslan da belediyelerin öncelikle çocuklar, engelli bireyler ve hayvanlar için hizmet üretmeleri gerektiğini belirtti. Onlara yönelik hizmetlerin toplumun dezavantajlı kesimlerini ilgilendirdiğini vurgulayan Mira, ileride belediye başkanı olduğunda ilkokul çocuklarına İzmir’i tanıtan geziler düzenlemeyi, hayvan sahiplendirme projeleri yapmayı ve engelli bireylerin kullanabileceği parkları ve yeşil alanları çoğaltmayı planladığını söyledi.

Mira ayrıca Atatürk’e olan sevgisini dile getirerek, “Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı ve törene ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti.

(e.s)

Bakmadan Geçme