• Haberler
  • İzmir
  • Konak'ın hobi kursları kadınları meslek sahibi yapıyor

Konak'ın hobi kursları kadınları meslek sahibi yapıyor

Konak Belediyesi'nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlediği hobi ve el sanatları kursları, katılımcılarına meslek...

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlediği hobi ve el sanatları kursları, katılımcılarına meslek edinme imkanı sunuyor. Yıllardır kursiyer olarak başlayan Güler Kurtul ve Hatice Malay, aldıkları sertifikalar sayesinde şimdi usta öğretici oldular. Kursiyer olarak başladıkları Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’nde, takı, tığ çanta ve su kabağı işlemeciliği dersleri veriyorlar. Bir diğer kursiyer Leyla Birgül Emekli de usta öğretici olmak için gün sayıyor.

Haber

EĞİTİM VE İSTİHDAMDA BAŞARI HİKAYELERİ

Konak Belediyesi, farklı mahallelerdeki semt merkezlerinde verdiği hobi ve el sanatları kurslarıyla büyük ilgi görüyor. Bu kurslar, her yaştan vatandaşa eğitim sunarken birçok başarı hikayesine de ev sahipliği yapıyor. Güler Kurtul ve Hatice Malay, yıllardır katıldıkları kurslardan aldıkları sertifikalar sayesinde usta öğretici oldular. Kursiyer olarak başladıkları Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’nde şimdi usta öğretici olarak eğitim veren Kurtul ve Malay, azimleriyle herkese örnek oldular.

Hatice Malay, ev hanımıyken katıldığı kurslarda meslek sahibi oldu. Malay, “Ev hanımıydım, meslek sahibi oldum. Kurslarda ürettiğimiz ürünleri satarak aile bütçemize katkıda bulunduk. Kadınlar kurslar sayesinde evden dışarı çıkıp sosyalleşti, moral buldu. Konak Belediyesi’ne ve Konak Halk Eğitim Merkezi’ne verdikleri destek için teşekkür ederim” dedi. Malay, kursların kadınların sosyalleşmeleri ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına önemine değinerek, “Herkesin benim gibi öğrenciyken öğretici olmasını diliyorum. Hiçbir şey için geç değil” çağrısında bulundu.

ÖZGÜVENLERİ TAZELENDİ

Güler Kurtul, annesinin ani vefatının ardından hayatının değiştiğini ve kurslar sayesinde kaygı bozukluğunu yendiğini anlattı. Kurtul, “2009 yılında annemi kaybettikten sonra eve kapandım. Oğlumun isteği üzerine dışarı çıktım ve belediyenin kurslarına katıldım. Bu başlangıç bana iyi geldi, yeni dostluklar kazandırdı ve özgüvenimi tazeledi” dedi. Şubat ayından bu yana Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Merkezi’nde takı yapım ve tığ çanta yapımı alanında usta öğreticilik yapan Kurtul, “Ev hanımıydım, bu kurslar sayesinde meslek sahibi oldum. Ekonomik olarak evime de destek oluyorum” diye konuştu.

MESLEK SAHİBİ OLDUKLARI İÇİN MUTLULAR

Leyla Birgül Emekli, arkadaşlarının başarısından cesaret alarak kendini geliştirdi ve ağustos ayında usta öğretici olarak göreve başlamaya hazırlanıyor. Emekli, “Kursiyer arkadaşlarımızın usta öğretici olarak bize eğitmenlik yaptığını öğrenince ben de yüreklendim. Gereken şartlara sahip olduğum için usta öğreticilik sınavına girdim ve başarılı oldum. Ağustos ayında Konak Halk Eğitim Merkezi’ne başvurumu yapacağım. Meslek sahibi olduğum için çok mutluyum” dedi. Emekli, kadınları kurslara katılmaya ve hikayelerini yeniden yazmaya davet etti.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme