• Haberler
  • İzmir
  • Konak’ın ‘Mutluluk Kahvesi’ fiyat farkıyla hizmete girdi

Konak’ın ‘Mutluluk Kahvesi’ fiyat farkıyla hizmete girdi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Tarihi Kemeraltı’nda bulunan Abacıoğlu Han’ındaki Mutluluk Kahvesi’nin açılışını yaptı. Başta...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Tarihi Kemeraltı’nda bulunan Abacıoğlu Han’ındaki Mutluluk Kahvesi’nin açılışını yaptı.

Başta emekliler olmak üzere hayat pahalılığının en üst düzeyde olduğu günümüzde vatandaşlar için uygun fiyatlı bir ortam yaratmak amacıyla açılan Mutluluk Kahvesi’nin açılış töreninde Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve Konak halkı yoğun ilgi gösterdi.

ÜCRET POLİTİKASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Açılışta konuşan Başkan Mutlu, “Bugün heyecanlıyız. Seçim vaatlerimizi biliyorsunuz, teker teker yerine getiriyoruz. Özellikle de iddialı olduğumuz bir iş vardı, ilk 100 günde yapmak istediklerimiz diye. İlk 100 gün için emekli lokalini düşünmüştüm. Bunun adına da ‘Mutluluk Kahvesi’ dedik. Kemeraltı’nda hepimizin çok önemsediği Abacıoğlu Han’da yapmak istedik. Emekliler özellikle seçim döneminde evden çıkamaz olduklarını söylemişlerdi. 10 bin lira maaşa mahkum edilen emeklilerimiz artık sokağa çıkıp sosyalleşmediklerini bir çay, kahve bile içemediklerini söylemişlerdi. Kentte yaşamak, kentli gibi yaşamak, kentin bir parçası olmak, mekanlarda oturmak, sohbet etmek, sosyalleşmek bizim için. Dolayısıyla belediyenin bu mekanını da biz ağırlıklı olarak emeklilerimizin kullanacağı bir kafeye dönüştürelim istedik. Tamamen belediyenin diğer işlettiği yerlerin ötesinde bir ücret politikasıyla ve burada gelip sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik.

“İŞLETMESİNİ İZBEL ÜSTLENDİ”

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Feyza Paker’in anısına açılan bir kitaplığıyla; kitaplarını okuyabilecekleri, sohbet edebilecekleri, üst katta farklı atölyelerin gerçekleştiği, emeklilerin sadece pasif bir şekilde çay, kahve içerek gününü geçirmeyeceği, aynı zamanda yeni uğraşılar öğrenebileceği, yeni hobiler edinebileceği ve farklı etkinliklerle kendilerini daha da zenginleştirip besleyebildiği bir yer olsun istedik. Belediye şirketimiz İZBEL üstlendi. Umuyorum buradan hep birlikte çok güzel zaman geçiririz. Kemeraltı’nın yaşamasına, canlanmasına bir nebze bizim de katkımız olur sizlerin desteğiyle” dedi.

KAHVE 15, ESPRESSO 25 TL

İZBEL Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Öner, Mutluluk kahvesinin amacın kâr elde etmek olmadığına dikkat çekti. Açılış töreni sonrası Yeni İzmir Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulunan Öner, Konak Belediye Başkanı Nilüfet Çınarlı Mutlu’nun ürün fiyatlarında 3 defa indirme gittiğini belirtti.

Vatandaşlara hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bir anlayışla hizmet sunacak olan Mutluluk Kahvesi’nde çay 5 TL, türk kahvesi 15 TL, espresso kahve 25 TL’den satışa sunuldu.

BATUHAN VURUŞKANLAR

 

Bakmadan Geçme