• Haberler
  • İzmir
  • Konak'ta 'Mutlu Çocuklar Sokağı' etkinlikleri başladı

Konak'ta 'Mutlu Çocuklar Sokağı' etkinlikleri başladı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliklerin başladığı ilk gün çocuklarla bir araya geldi ve onlarla...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliklerin başladığı ilk gün çocuklarla bir araya geldi ve onlarla birlikte oyunlar oynadı. Başkan Mutlu, “Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

SOKAKLARIN ÇOCUKLARIN OYUN ALANI

Kadriye Mahallesi 628 Sokak’ta gerçekleştirilen ilk etkinlikte, sokak trafiğe kapatıldı ve çocuklar güvenli bir şekilde oyun oynayabildi. Etkinlikte müzik hiç durmadı, çocuklar neşeyle dans etti ve çeşitli oyunlar oynadı. Beştepeler Sosyal Tesisi önünde kurulan alanda çocuklar, çiçek dikim, çevre atık bilgilendirme, mask boyama, yüz boyama, patates baskılı bandana yapımı ve boncuk bileklik yapımı gibi atölyelere katılarak el becerilerini geliştirdi.

Haber

SPOR VE ZEKA OYUNLARI

Spora ilgi duyan çocuklar için sokakta pota ve fileler kuruldu. Bu sayede basketbol, voleybol ve badminton oynama fırsatı buldular. Minyatür kale futbolda gol atan minik futbolcular büyük keyif aldı. Zeka oyunları yarışması yapan çocuklar, lego ve yapbozlarla yaratıcılıklarını geliştirdi. Ayrıca, ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek gibi geleneksel sokak oyunları oynayarak hem eğlendiler hem de geçmişin oyunlarını deneyimlediler.

İKİNCİ GÜN ETKİNLİKLERİ

Etkinliklerin ikinci günü Mehmet Akif Mahallesi Adalet Caddesi’nde düzenlendi. Gültepeli çocuklar, gün boyunca çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Başkan Mutlu, “Okullar kapandı ve çocuklar evlerde. Biz de mahallelere gelerek, oyunlarımızla ve öğretmenlerimizle çocuklara keyifli anlar yaşatmak istedik. Bundan sonra da Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri, her hafta sonu Konak ilçesinin farklı sokaklarında düzenlenmeye devam edecek. Belediye, çocukların güvenle oynayabileceği alanlar yaratmayı ve onlara unutulmaz bir yaz tatili yaşatmayı hedefliyor.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme