• Haberler
  • İzmir
  • Kongrede sona gelindi: İşte CHP İzmir'in başkanı!

Kongrede sona gelindi: İşte CHP İzmir'in başkanı!

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir'de yaklaşık 12 saatlik kongre mesaisinin sonuna gelindi. Aytekin Tunus'un 'baskı' iddiaları ile...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir’de yaklaşık 12 saatlik kongre mesaisinin sonuna gelindi. Aytekin Tunus’un ‘baskı’ iddiaları ile adaylıktan çekilmesinin ardından yarış mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Mehmet Şakir Başak yarıştı. CHP Genel Merkezi tarafından Deniz Yücel’in istifasının ardından atanan Aslanoğlu, rakibi Başak’a 274 oy fark atarak il başkanı oldu.

ASLANOĞLU’NDAN SEÇİMİN ARDINDAN İLK MESAJ!

Sonuçların ardından konuşan Aslanoğlu, “İki gündür demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zaman ki gibi kongreden CHP güçlenerek çıkmıştır, kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok, biraz önce gördüğünüz gibi el ele omuz omuza sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve Büyükşehir’de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. İki gününü bizimle paylaşan yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu iki günü yaratan baştan sonra kongreyi dizayn eden 30 ilçe başkanıma kocaman alkış istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki yoldaşımsınız” dedi.

 

Bakmadan Geçme