• Haberler
  • Genel
  • Konut satışlarının dibe vurduğu Torbalı’da satılan her 10 evden 4’ü ipotekli

Konut satışlarının dibe vurduğu Torbalı’da satılan her 10 evden 4’ü ipotekli

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı verileri, skandal bir gerçeği ortaya çıkardı. TÜİK verilerine göre İzmir’in Torbalı...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı verileri, skandal bir gerçeği ortaya çıkardı. TÜİK verilerine göre İzmir’in Torbalı ilçesinde gerçekleşen konut satışları sert bir düşüş yaşarken, ipotekli konut satışının ise yüzde 40 olduğu gözlemlendi. Gerek konut satışlarındaki sert düşüş gerek ise vatandaşların 20 yılını ipotek altına alarak ev sahibi olabilmeleri yaşanan ekonomik krizi gözler önüne serdi. Yaşanılan ekonomik kriz, korkutucu bir boyuta ulaşırken, vatandaşlar ekonomik krizin daha da büyümesinden korkuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı verilerine göre Haziran ayında Torbalı’da toplam 5364 konut satıldı. Bu sayının 1999 konut ise ipotekli olarak satıldı. 5364 konuttan 2585’ini ikinci el konutlar oluşturdu. Konut satan alanların bir kısmı il merkezindeki daha yüksek değerdeki evini satarak daha uzuca ev almak için Torbalı’yı tercih ederken, bankalara borcunu ödeyemeyen vatandaşların hacizli olarak satılan evleri de bulunuyor.

Bakmadan Geçme