• Haberler
  • İzmir
  • Koordinasyon toplantıları ile çözüm üretiliyor

Koordinasyon toplantıları ile çözüm üretiliyor

Ulaşımdan altyapıya, ilaçlamadan yol çalışmalarına kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda Başkan Tugay, 'İzmir Büyükşehir...

Ulaşımdan altyapıya, ilaçlamadan yol çalışmalarına kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyacınız olan her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Ortak çalışma kültürünü geliştirmemiz lazım. Bizi eleştirmekten de çekinmeyin” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE SORUNLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve çözümleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek amacıyla başlattığı koordinasyon toplantılarına Selçuk ilçesinde devam etti. İzmir’in turistik ilçelerinden biri olan Selçuk’ta Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu, Ertuğrul Tugay, Zeki Yıldırım, Çağatay Güç, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İzmir Planlama Ajansı Başkanı Koray Velibeyoğlu ve Selçuk Belediyesi’nin bürokratları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, ilçelerde altı ayda bir koordinasyon toplantısı yapılacağını belirterek, temel belediyecilik hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini sağlamanın önemine vurgu yaptı. Ege Bölgesi’nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak’ın daha temiz ve düzenli hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

SİNEK MÜCADELESİNDE YENİ SİSTEM

Başkan Tugay, sineklerin üreme noktalarının belirlenmesi ve düzenli olarak ilaçlanması konusuna değinerek, dijital uygulamalarla bu mücadelenin daha etkili hale getirileceğini belirtti. Tugay, “Hem şikayetlerin haritalandırılması hem de kaynakların düzenli ilaçlanması için bir sistem kuruyoruz. Bu tür çalışmalarda ortak veri tabanı kullanmalıyız” dedi.

Başkan Tugay, kurumların yaptığı kazılarla ilgili sıkıntıların çözümünde İZBETON’un devreye girmesi gerektiğini belirterek, “İZBETON’u güçlendireceğiz ve bu tür kazılarda en kısa sürede onarımların yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Selçuk’tan Pamucak’a giden yolda ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını belirten Tugay, “Kalem selvilerle yolu ağaçlandıralım. Bu, Efes Antik Kenti’nin ruhuna da uygun olur” diye konuştu.

SOSYAL HİZMETLERDE ORTAK VERİ TABANI

Sosyal hizmetler konusunda ortak bir veri tabanı üzerinden çalışılması gerektiğini belirten Tugay, “Sosyal yardımları kimin neye ihtiyacı olduğunu bilerek, noktasal hale getirmemiz lazım. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı saha ekibini güçlendiriyor. Kapı kapı gezip envanter çıkaracaklar. İlçe belediyeleri de bu çalışmalara katıldığında sağlam bir veri bankamız olacak” dedi.

SOSYAL KONUT PROJELERİ

Başkan Tugay, kentin imar planları konusunda Selçuk’taki rezerv alanları değerlendirerek, mümkün olabilecek bölgelere sosyal konutlar yapmak istediklerini belirtti. “Bu dönem olabildiğince fazla sosyal konut yapmayı hedefliyoruz” dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI

İZBAN’ın Torbalı-Selçuk hattındaki bekleme süreleriyle ilgili konuşan Tugay, “Ulaşımla ilgili her konuyu Ulaşım Master Planı çerçevesinde yeniden ele alacağız. Daha esnek, duruma göre adapte olabilen alternatif ulaşım yöntemleri geliştirmeliyiz. İZBAN’da mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu Ulaştırma Bakanı ile görüşeceğiz” dedi.

İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda iş birliğine açık olduklarını belirterek, “Ortak çalışma kültürünü geliştirmemiz lazım. Planlamamızı ve kaynaklarımızı ortak kullanmalıyız. Bizi eleştirmekten çekinmeyin. Bana her şeyi iletebilirsiniz” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Başkan Tugay’a teşekkür ederek, “Birlikte yol yürüyecek olmak çok keyifli olacak. Herkesin birbirinden haberdar olması çok kıymetli. Şu anda bir koordinasyonu tutturduk. Caddelerle ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Müthiş bir dönem başlattığınız için teşekkür ederiz” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

 

Bakmadan Geçme