• Haberler
  • İzmir
  • Kordon'da taşkın önlemi: Beton bariyerler kuruluyor

Kordon'da taşkın önlemi: Beton bariyerler kuruluyor

İzmir Kordon'da, önceki yıllarda yaşanan deniz taşkınlarına karşı Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzanan 1.700 metrelik beton bariyerlerin kurulumu başladı.

İzmir Kordon’da, önceki yıllarda yaşanan deniz taşkınlarına karşı Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan 1.700 metrelik beton bariyerlerin kurulumu başladı. Bu kapsamda, Alsancak Limanı’ndan başlayarak 1.700 metrelik sahil şeridi boyunca beton bariyerlerin kurulumu gerçekleştiriliyor ve bu bariyerler Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanacak.

Alsancak Kordon, özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda ciddi su taşkınları yaşamıştı. Bu olay, milyonlarca liralık maddi hasara yol açtı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu tür taşkınların tekrar yaşanmaması için "Kordon Acil Eylem Paketi" oluşturdu. 

BARİYERLERİN AMACI 

Kurulum aşamasında olan beton bariyerler, deniz suyunun mümkün olduğunca kıyı hattında kalmasını sağlayacak. Proje kapsamında, mevcut asfalt yüzeylerin geçirgen hale dönüştürülmesiyle suyun daha etkin bir şekilde drenajı sağlanacak.

22 ADET SEL KAPISI İLE TAŞKINLARA KARŞI ÖNLEM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Acil Eylem Paketi çalışmaları çerçevesinde üç ana düzenleme gerçekleştirecek. Bunlardan biri, taşkın anında deniz suyu girişini azaltmak amacıyla kıyıya paralel geçici fırtına duvarı oluşturulması. Bu güzergâh boyunca toplam 22 adet sel kapısı inşa edilecek. Bu kapılar, acil durum uyarılarında kapatılarak denizden gelen suyun kara tarafına geçişini engellemeyi hedefliyor.

Cumhuriyet Meydanı’nın kıyısında da önlemler alınacak. Burada, denizden gelen dalgaların aşma etkisini azaltmak için kıyı hattına kronman duvarı monte edilecek. Böylece kötü hava koşullarının meydana gelmesi durumunda dalgaların tehdit oluşturması önlenecek. 


 

Bakmadan Geçme