KPSS Din Hizmetleri Testi yapıldı 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), bugün Türkiye genelinde yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), bugün Türkiye genelinde yapıldı. Sınav, sabahın erken saatlerinde adayların sınav merkezlerine gelmesiyle başladı. 

Adaylar, saat 09.00 itibarıyla görevlilerin kontrolleri altında sınav merkezlerine alınmaya başlandı. Sadece sınav giriş belgeleri ve kimlikleri ile içeri girmeleri gereken adaylar, detaylı arama işlemlerinden geçirildi. Ayrıca, yanlarında toka, küpe, saat gibi takıların bulunmaması konusunda uyarıldı. 

KPSS Din Hizmetleri Testi yapıldı 

SONUÇLAR 16 EKİM’DE 

Sınav, Türkiye'deki 30 ilde 35 farklı sınav merkezi, 330 bina ve 5 bin 527 salonda gerçekleştirildi. Bu yıl son sınavına toplamda 142 bin 482 aday başvurdu. Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara 40 soruyu cevaplamak için 60 dakikalık bir süre verildi. Bazı adaylar, sınav saatine son anda yetişerek koşarak içeri girmeyi başardı. KPSS sonuçlarının açıklanma tarihi ise 16 Ekim olarak belirlendi. KPSS Din Hizmetleri Testi yapıldı 


 

Bakmadan Geçme