Kral Charles ile Kraliçe Camilla duygulandı

Prenses Kate gibi kanser tedavisi gören Kral Charles, Normandiya Çıkarması’nın 80’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene...

Prenses Kate gibi kanser tedavisi gören Kral Charles, Normandiya Çıkarması’nın 80’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Kral Charles, Normandiya Çıkarması’na katılanları “zorbalığın yerine özgürlüğü getirdikleri” için övgü dolu sözlerle andı.

“Onlara sonsuza kadar borçluyuz” diyen Kral, törene eşi Kraliçe Camilla ve oğlu Galler Prensi William ile katıldı. Törende gaziler konuşma yapmak için ayağa kalkınca seyirciler ayağa kalktı ve Kraliçe ile Kral gözyaşlarına boğuldu. En iyi arkadaşını Normandy Çıkarması’nda kaybeden bir gazinin konuşması, Kral ile Kraliçe’yi duygulandırdı.

Kral Charles, kanser teşhisinden bu yana yaptığı en büyük konuşmasında “Onları ve o zorlu dönemde görev yapan herkesi en derin şükran duygusuyla anıyoruz. Onlarca yıldır bize tekrar tekrar öğretilen dersi yine hatırlıyoruz: Özgür uluslar tiranlığa karşı birlikte durmalıdır” dedi.

PRENSES’İ DE UNUTMADI

Törene katılan Prens William da konuşma yaptı ve eşi Prenses Kate’in yokluğu hakkında “O da bugün burada olmak isterdi” dedi.

Dün düzenlenen tören hem İngiltere’de hem de Fransa’da düzenlenen iki günlük anma etkinliklerinin ilkiydi.

Kral, bugün Ver-sur-Mer’fr 23 gazinin de katılacağı bir anma etkinliği için Fransa’ya gidecek. Fransa gezisi, Kral’ın kanser teşhisinden bu yana yapacağı ilk yurt dışı seyahati olacak.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme