Kredi alacaklara kötü haber

İhtiyaç kredisi ihtiyacı olanlar ne kadar kredi alabilirim diye araştırıyor. Ancak son düzenleme ihtiyaç kredisi almak...

Kredi alacaklara kötü haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhtiyaç kredisi ihtiyacı olanlar ne kadar kredi alabilirim diye araştırıyor. Ancak son düzenleme ihtiyaç kredisi almak için sıraya giren vatandaşta şok etkisi yarattı. Bankacılık sektörü kaynakları Merkez Bankası’nın son düzenlemesi sonrasında hem kamu hem yerli hem de yabancı bankalarda şu anda tüketici istese de 70 bin liranın üzeri ihtiyaç kredisi almasının  mümkün görünmediğini duyurdu.

Haber

Kamu bankalarına talimat verildi
Kamu sektörü bankalarına ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde talimat geldiği dile getiriliyor.  Öte yandan üç ayrı yerli özel ve yabancı banka kaynakları da 70 bin lira sınırının ihtiyaç kredisinde aşılmamaya çalışıldığını doğruladı. Faizlerin de en az yüzde 3,5-4 seviyesine yükselmiş olduğu ifade ediliyor. Vadelerin ise 24 aya düşürülmesi ile kredi arzının daraltılması yönünde adımlar atıldığının altı çiziliyor. Bu durumun seçimlere kadar süreceği seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ise o 2 haftalık süreçte kredi arzının sıfırlanmasının beklendiği vurgulanıyor.  (E.S.)
Haber Merkezi

Bakmadan Geçme