• Haberler
  • Gündem
  • Kredi kartından savunma sanayi kesintisi kararına ilişkin flaş gelişme

Kredi kartından savunma sanayi kesintisi kararına ilişkin flaş gelişme

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kartlardan yılda 750 TL savunma sanayi kesintisi yapılmasını öngören düzenlemeye ilişkin son dakika gelişmesi var!

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kartlardan yılda 750 TL savunma sanayi kesintisi yapılmasını öngören düzenlemenin yürürlüğe girişi ertelendi. Savunma sanayisine ek kaynak sağlamak amacıyla hazırlanan bu düzenleme, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açmıştı.

Hükümetin savunma sanayii projelerine fon sağlamak amacıyla getirdiği bu uygulama, kredi kartı sahiplerinden yılda 750 TL kesinti yapılmasını ve bu miktarın Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmasını öngörüyordu. Ancak, 100 bin TL ve üzeri kredi kartı limitine sahip kişileri hedefleyen bu düzenleme, gelen tepkiler ve ekonomik koşullar göz önüne alınarak ileri bir tarihe ertelendi.

2025 YILINA ERTELENDİ

Edinilen bilgilere göre kredi kartlarından savunma sanayi kesintisi yapılmasına ilişkin yasa önerisi 2025 yılına ertelendi. 

 

Bakmadan Geçme