Kredi kartlarında faiz oranları arttı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini %25’e çıkarmak için 750 puanlık bir...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini %25’e çıkarmak için 750 puanlık bir artışı onayladı. Bu hamle, faiz oranlarını son 4 yılın en yüksek seviyesine taşıdı ve sadece üç ay içinde toplamda 16.5 puanlık bir artış gerçekleşmiş oldu.

Alınan karar sonrasında, kredi kartlarında uygulanan en yüksek faiz oranları için referans alınan oranlar güncellendi. Haberlere göre, Eylül ayı itibarıyla referans faiz oranı Ağustos’taki %1.58’den %2.26’ya yükseltildi. Bu değişiklikler doğrultusunda, kredi kartlarının azami akdi faiz oranı %2.13’ten %2.81’e yükseltildi. Gecikme durumunda uygulanan azami faiz oranı da %3.11 olarak belirlendi ki bu oran daha önce %2.43 seviyesindeydi. Nakit çekim veya kullanım işlemlerindeki azami akdi faiz oranı ise %2.89’dan %3.57’ye yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yeni faiz oranları 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme