• Haberler
  • Ekonomi
  • Kredi kartlarından 'Savunma Sanayi Payı' alınmayacak: Kamuoyunun tepkisi etkili oldu mu?

Kredi kartlarından 'Savunma Sanayi Payı' alınmayacak: Kamuoyunun tepkisi etkili oldu mu?

Son dakika gelişmesine göre önemli bir düzenleme geri çekildi! Bu kararın arkasında ne gibi dinamikler yatıyor? Kamuoyunun tepkisi gerçekten ne kadar etkili oldu? Gelecekte benzer uygulamalarla karşılaşabilir miyiz? Detaylar için gelişmeleri izlemeye devam edin Tüm detaylar haberimizde!

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifi, kredi kartı limitleri 100 bin TL ve üzerindeki kartlardan yıllık 750 TL savunma sanayi payı alınmasını öngörüyordu.  Ancak, vatandaşların gösterdiği yoğun tepki sonucunda bu düzenlemeden vazgeçildi.

TEPKİLER VE DÜŞÜNCELER 

Kredi kartlarından alınması planlanan savunma sanayi katkı payı teklifi, birçok vatandaş tarafından olumsuz karşılandı. 
Bu durum, birçok kişinin kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına düşürmesine neden oldu. 
Bu tepki, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hükümetin konuyla ilgili duruşu da sorgulandı.

MADDE İPTAL

CNN Türk’ten elde edilen bilgilere göre, kredi kartlarından savunma sanayisine yönelik 750 TL katkı payı alınmasıyla ilgili madde, AK Parti'nin görüşmeleri sonlandırma kararıyla iptal edildi. 
Kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri geçtiğimiz Salı günü başlamıştı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla düzenlemenin detaylarının yeniden ele alınması talep edildi.

DİĞER MADDELERİN DURUMU

Kanun teklifinin diğer maddeleri ise 2025 yılında görüşülecek.Bu maddeler arasında motor silindir hacmi 100 CC'nin altında olan ve motor gücü 6 kilowattı geçmeyen motosikletlerden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınması, dronelardan yüzde 20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınması ve noter işlemlerinden Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınması gibi düzenlemeler yer alıyor.

Kredi kartlarından savunma sanayi payı alınması maddesinin iptali, hükümetin halk tepkilerini dikkate aldığını gösteriyor.Diğer maddelerin 2025 yılında ele alınması planlanırken, kamuoyunun bu konudaki gelişmeleri dikkatle izlemesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme