Kulis: 3 milletvekili ile yola devam edilebilir

Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni kazandıktan sonra kabinesinde yalnızca 3 milletvekiliyle çalışılacağı iddia ediliyor....

Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni kazandıktan sonra kabinesinde yalnızca 3 milletvekiliyle çalışılacağı iddia ediliyor. Söz konusu isimlerin içerisinde; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yer aldığı dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede hangi isimlere görev vereceği ise tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor.

Meclis, milletvekillerinin yemin etmesi sonrasında Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin yeminine hazırlanacak. Seçim takvimine göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin kesin sonucunu açıklayacak ve sonucu Meclis’e iletecek. Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’na göre, bu tarihten itibaren 3 gün içinde 13. Cumhurbaşkanı Meclis’te yemin edecek. Bu bağlamda, yeniden seçilen Erdoğan’ın en geç 4 Haziran’da yemin etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı tarafından atanan cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar da cumhurbaşkanından bir gün sonra Meclis kürsüsünde yemin edecek.

Nergis Demirkaya’nın Gazete Duvar’daki haberi doğrultusunda, Erdoğan’ın kararıyla Sağlık ve Kültür-Turizm bakanları hariç olmak üzere 15 bakanın milletvekili olduğu belirtiliyor.

Erdoğan, yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Kabinesi hakkında “Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık, yine durmayacağız. Dinamik ekiplerle yolculuğumuza devam ettik. Pek çok değerli isim mevcut. Kabinemizde, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uyum sağlayacak kişiler olacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bu nedenle, Erdoğan’ın milletvekili seçilmiş sadece 3 isimle yoluna devam edeceği konuşuluyor. Ayrıca, Erdoğan’ın 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı gösterilmeyen parti kadrolarından bazı isimleri kabineye alabileceği de ifade ediliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme