• Haberler
  • Siyaset
  • Kulislerde İzmir adayları konuşuluyor… ‘Dağ’ gibi aday!

Kulislerde İzmir adayları konuşuluyor… ‘Dağ’ gibi aday!

Hem AK Parti'de hem de CHP'de birçok il ve ilçenin belediye başkan adayları açıklanarak seçim çalışmalarını...

Kulislerde İzmir adayları konuşuluyor… ‘Dağ’ gibi aday!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem AK Parti’de hem de CHP’de birçok il ve ilçenin belediye başkan adayları açıklanarak seçim çalışmalarını başlattı. Fakat her iki partide de İzmir’in Büyükşehir ve bazı ilçe adaylarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Seçime 74 gün kalırken CHP 30 ilçeden 6’sı için adaylarını açıklarken, AK Parti’den ise henüz bir açıklama yapılmadı. Her iki parti de İzmir adaylarını açıklayacakları PM toplantılarını bu haftaya erteledi. Hafta sonu adayların netlik kazanması bekleniyor. Kulislerde ise bazı isimler daha güçlü seslendirilmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın adaylığı ön plana çıktı. İzmir Milletvekili olarak iki dönem TBMM’de görev yapan, partide Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Dağ, Cumhurbaşkanı ve parti tabanıyla sağlam ilişkileriyle de biliniyor. İzmir’de temayül yoklamasında öne çıktığı öğrenilen Hamza Dağ’ın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak İzmir adayının olduğu kulislerde ifade ediliyor.

7 Ocak’ta 11 büyükşehir ve 15 il belediyesi başkan adaylarının tanıtımına da katılan AK Partili Dağ, “Gerçek belediyeciliği şehirlerimizde hakim kılmak için var gücümüzle çalışmaya hazırız, kararlıyız” ifadesini kullanmıştı. Hamza Dağ, konuyla ilgili konuşmasa da yakın çevresi bunun sinyalini vererek, “İzmir için ‘Dağ’ gibi kuvvetli aday!” değerlendirmesi yapıyor.

CHP’DE DURUM

İzmir’i kalesi olarak gören Cumhuriyet Halk Partisi’nde de (CHP) İzmir adayı gündemini koruyor. İzmir’e gönderilen 24 milletvekilinin yaptığı araştırmaya göre şekilleneceği bildirilen aday konusunda 3 isim ön plana çıkıyor. CHP’de ismi ön plana çıkan Selin Sayek Böke’nin Genel Merkez yönetiminde kalmayı tercih ettiği, İzmir adaylığına sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında. Partide mevcut başkan Tunç Soyer, Buğra Gökçe ve Olgun Atila kuvvetli adaylar olarak dillendiriliyor. CHP ve AK Parti’de İzmir Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adayların bu hafta sonuna kadar netlik kazanması bekleniyor.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme