‘Küllerinden yeniden doğmuş bir devlet kurdu’

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümüne yönelik bir mesaj yayımladı....

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümüne yönelik bir mesaj yayımladı.

Küçükkurt, “Vefatının 85’incü yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. 1881’de Selanik’te başlayan ve içinde Balkan Savaşları’ndan Birinci Dünya Savaşı’na, Trablus Harbi’ne ve Kurtuluş Savaşı’na kadar mücadelelerle geçen bir ömür, 10 Kasım 1938’de İstanbul’da nihayete erdiğinde arkasında küllerinden yeniden doğmuş bir devlet bıraktı. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizin kurucusu ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, 100.yılını kutladığımız Cumhuriyetimize ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmaktır. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme