‘Külliye köstebeği’ kim?

14 Mayıs seçim gecesinin ardından veri akışı krizi ile ilgili eleştirilerin hedefi olan Onursal Adıgüzel, FETÖ...

‘Külliye köstebeği’ kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçim gecesinin ardından veri akışı krizi ile ilgili eleştirilerin hedefi olan Onursal Adıgüzel, FETÖ ile ticaret yapan Tuncay Özkan’ı işaret etmişti.

“CHP içindeki AK Parti köstebeği kim” tartışması devam ederken Tuncay Özkan’ın AK Parti’li Hulki Cevizoğlu’nun medyada yer alması için mail ve mesajlarla devreye girmesi dikkat çekti.

Tuncay Özkan, AK Parti milletvekili Hulki Cevizoğlu’nun Maltepe Üniversitesi’nden bir grup ile birlikte hazırladığı “Suriyeliler Raporu”nun medyada yayınlaması için seferber oldu.

Tuncay Özkan, 9 sayfalık raporu mail ve mesaj yoluyla yakın çevresine dağıttı.

 

CHP’NİN SURİYE POLİTİKASI’NIN MİMARI ORTAYA ÇIKTI

FETÖ ile ticaret yapan Tuncay Özkan’ın yakın çevresine dağıtarak haber yaptırmaya çalıştığı raporu hazırlayan Hulki Cevizoğlu AK Parti milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Raporda ise Suriyeli göçmenlerle ilgili sorunun çözüm önerisi anlatıldı. Raporda, ülkesine dönmek istemeyen Suriyelilerin “çalışma hayatı, eğitim, dil, barınma, sağlık, topluma uyum gibi alanlarda” düzenlenmeler yapılarak Türkiye’de kalmasına olanak sağlanması isteniyor.

CHP danışmanı Tuncay Özkan’ın bu raporun medyada yer almasını sağlamaya çalışması da akıllara “CHP’nin Suriye politikasının mimarı ortaya çıktı” yorumlarına neden oldu.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Suriyeli göçmenlerle ilgili somut önerilerinin olmamasının arkasındaki kişi de Tuncay Özkan mı sorusunu akıllara getirdi.

Zafer Partisi Suriyeli göçmenlerle ilgili tutumunu “tamamı ülkelerine gönderilecek” olarak açıklamıştı. Tuncay Özkan’ın, Suriyeliler Türkiye’de kalsın raporunu savunmasına Ümit Özdağ’ın nasıl tepki verceği merak konusu oldu.

Tuncay Özkan’ın Cevizoğlu’na olan yakınlığı ve Cevizoğlu’nun mevcut pozisyonu, CHP içindeki köstebeğin kim olduğu konusuna bir ipucu olarak değerlendirildi.

KÖSTEBEK TUNCAY ÖZKAN MI?

Gazeteci Fatih Altaylı da Tuncay Özkan hakkında “Olağan Şüpheli” başlıklı bir yazı kaleme almış, kendisine yöneltilen “CHP’nin içindeki köstebek” sorularına üstü kapalı yanıt vermişti.

Fatih Altaylı yazısında şunları vurgulamıştı:

“Hatırlayacaksınız geçen yıl tam da bu zamanlarda CHP’de bazı köstebekler olduğunu ve bunların aslında Ak Parti’ye çalıştığını yazmıştım.
Hatta daha sonra tüm partilerde Ak Parti köstebekleri olduğunu, HDP ve PKK içinde dahi AK Parti’nin adamlarının bulunduğundan söz etmiştim.
Şimdi herkes “Bahsettiğin köstebek Tuncay Özkan mıydı?” diye soruyor. Tabii ki, yanıt vermiyorum.
Ama birçoklarının gözünde Özkan’ın “olağan şüpheli” haline gelmesinin 95 milyon nedeni var.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme