• Haberler
  • İzmir
  • Kurban Bayramı’nda Çeşme’ye 1 milyon tatilci bekleniyor

Kurban Bayramı’nda Çeşme’ye 1 milyon tatilci bekleniyor

İzmir’in gözde tatil mekanlarından biri olan Çeşme, Kurban Bayramı’nda tatilcileri ağırlamaya hazır. Çeşme ve Alaçatı’daki otellerde...

İzmir’in gözde tatil mekanlarından biri olan Çeşme, Kurban Bayramı’nda tatilcileri ağırlamaya hazır. Çeşme ve Alaçatı’daki otellerde bayram rezervasyonları yüzde 80’leri geçti. Bayramda doluluğun yüzde 100’e ulaşması beklenirken, 1 milyon kişinin kente gelmesi bekleniyor.

Çeşme’de, turizmciler de hazırlıklarını tamamlandı. Beach clubları, dünyaca ünlü sörf ve kitesurf merkezlerinin akına uğraması beklenen kentte, ünlü sanatçılar da çeşitli mekanlarda sahne alacak. Çeşme ve Alaçatı’da, belediye tarafından düzenlenen ücretsiz gün batımı konserleriyle de tatilciler keyifli anlar yaşayacak.

“ERKEN REZERVASYON YAPTIRANLAR AVANTAJLI”

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, tatilcilerin Çeşme’ye olan ilgisinden memnun olduklarını dile getirerek, “Hava sıcaklıklarının 37 dereceye kadar çıkacağını duyduk ve sevindik. Demek ki yaz bayram ile birlikte başlayacak. Bayram rezervasyonlarımız oldukça iyi gidiyor. Geçen haftaya kadar durgundu. Bu hafta çok canlandı. Doluluklarımız yüzde 80’lere ulaşmaya başladı. Bugün itibariyle bayram tatili başladı. Bayram tatilinin 9 gün olması turizm için can simidi oldu. Zor bir kış geçirdik. Hala ekonomik sıkıntılarımız var. Dövizdeki hareketlilik bizi çok yıpratıyor. Stabil hale gelmesi yüksek beklentimiz. Fiyatlarımızı ocak ayında belirlediğimiz ve erken rezervasyonda aldığımız ödeme TL olduğu için tabi erken rezervasyondan yararlanan misafirlerimiz, gerçekten çok avantajlı tatil yapacak” ifadelerini kullandı.

BUNALTMAYAN YAZ

Başkan Demir, “Sezona genel olarak baktığımız zaman Çeşme’nin güzel bir yaz sezonu geçireceğini umut ediyorum. Çeşme’de önceden tatil yapanlar, yaz sıcağında Çeşme’nin esintisini çok iyi biliyor. Bunaltmayan bir yaz geçireceğiz. Kış geç geldiği için bu yaz da uzun olacak deniliyor. Bu tevatürlere pek inanmasak da yine de hoşumuza gidiyor. Özellikle eylül, ekim ayına sezonu uzatabilirsek mutlu olacağız” dedi.

“İKİNCİ GÜNDEN İTİBAREN YÜZDE 100 DOLULUK BEKLİYORUZ”

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok ise  Alaçatı’nın bu yaz da dopdolu olacağına vurgulayarak, “Bilindiği gibi sezon bu sene geç başladı. 9 günlük bayram tatili ile sezon başlamış oldu. Çeşme’deki otellerin 3’te 2’si Alaçatı’da. 5-10 oda da olsa otellerin büyük çoğunluğu Alaçatı’da. Bayram doluluklarımız yüzde 80’i geçti. Bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşacağımız görülüyor. Bayram tatilinin 9 gün olmasının otelcilere faydası oldu mu? Oldu diyemeyiz; çünkü Kurban Bayramında bir kültürel alışkanlığımız var. Bayramın birinci günü büyükler ziyaret edilir. Mezarlık ziyaretleri olur. Kurban kesilir. Bayramın ikinci günü insanlar tatile çıkıyor. Bayramın ikinci gününden itibaren yüzde 100 doluluğa ulaşırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

İHA

Bakmadan Geçme