'Kurşunu siz sıktınız'

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca...

'Kurşunu siz sıktınız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması için sorular sordu. Çıray, önergesinde Samsun Havza İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 4924 sayılı sözleşmeli statüde görev yapan Dr. T. Ö.’nün, Sağlık Bakanlığı’nın 27.04.2022 tarihli kararı ile Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı emrine 09.05.2022 – 09.07.2022 tarihleri arasında resen 2 aylık geçici görev kararıyla görevlendirildiğini; ancak bu kararın Dr. T. Ö.’ye  06.05.2022 tarihinde, hiçbir hazırlık imkanı tanınmadan, Samsun’dan Şırnak’a yolluk, harcırah, bilet gibi ihtiyaçları karşılanmadan ve güvenli ulaşım için gerekli şartlar ve tedbirler sağlanmadan sadece üç gün öncesinden tebliğ edildiğini belirtti.

“NE HUKUKEN NE TIBBEN…”

Özensiz ve dikkatsiz tavrın Dr. T. Ö.’nün, sağlık mazereti sebebiyle askerliğe elverişli değildir raporu mevcut olmasına, dolayısıyla askerlik muafiyeti bulunmasına rağmen alındığını vurgulayan Aytun Çıray, T. Ö.’nün 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli olarak çalıştığı için, başka bir kurumda geçici görevlendirilmesi hukuken ve tıbben mümkün olmadığına dikkat çekerek “hukuka ve tıbba uymayarak Dr. T. Ö.’yü felç eden kurşunu adeta siz attınız,” dedi. Dr. T. Ö. belirtilen nedenlerle geçici görevlendirmeye yazılı olarak itiraz etmiş olmasına rağmen, itirazının Sağlık Bakanlığı tarafından uygun bulunmadığının altını çizen Aytun Çıray, Dr. T. Ö. için vatan görevinden kaçmak diye bir tavrın asla söz konusu olmadığını, ancak onun üstelik hasta olmasına rağmen adeta askeri birliğe katılmak ve birlikle beraber sınır ötesi askeri üste göreve başlamak zorunda bırakıldığını belirtti.

“HİZMET KUSURU VAR”

Çıray, hadisenin göz göre göre yaşandığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Dr. T. Ö. Askeri üste görev yaptığı sırada sebebi henüz bilinmeyen bir kaza kurşunu ile yaralanmış ve T12 düzeyinde omurilik hasarı meydana gelmiştir. Belden itibaren iki bacağını hissetmediği ve kullanamadığı için felçli (paraplejik) haldedir. Ayrıca ağır akciğer hasarı (hemopnömotoraks) ile ağır karaciğer ve dalak hasarı (laserasyonlar) meydana gelmiştir. Kendisi halen Fizik Tedavi Kliniği Subakut Bölümü’nde tedavi altındadır. Meydana gelen bu elim olayda ne yazık ki idarelerin birden fazla ağır hizmet kusuru bulunmaktadır. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere idareler, meslektaşımızın hayatını tehdit eden ve ağır maluliyetine sebep olan bu olayın doğrudan müsebbibidir.”

Bakmadan Geçme