Kurtuluş coşkulu bir törenle kutlandı

Aliağa, 13 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü düzenlenen bir programla kutladı.

Etkinlik, Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Tören, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı PETKİM İlkokulu Müdürü Samet Arıcıoğlu yaptı.

"102 Yıldır Gururla İlerliyoruz"

 Kurtuluş coşkulu bir törenle kutlandı

Konuşmasında Arıcıoğlu, Aliağa’nın kurtuluşuna ve bu özel günün önemine değindi. Şunları söyledi: “Değerli Aliağalılar, geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. 102 yıl önce, topla tüfekle verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün ilimde, bilimde, teknikte Türk Milleti’ne yakışır şekilde sürdürmeliyiz. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aliağamızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyoruz.”

Sanat Gösterileri Beğeni Topladı

 Kurtuluş coşkulu bir törenle kutlandı

Konuşmanın ardından, Atatürk Ortaokulu öğrencileri Beren Tüfekçi ve Gülsemin Gümüşsoy, sırasıyla ‘Kurtuluş Günü’ ve ‘Vatan Destanı’ adlı şiirleri seslendirdi. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin zeybek gösterisi ve Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi büyük alkış aldı. Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyaretinin ardından sona erdi.

Törene Katılanlar

 Kurtuluş coşkulu bir törenle kutlandı

13 Eylül Aliağa’nın kurtuluşu için düzenlenen programa; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, şehit aileleri, gaziler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme