Kurtuluşun notaları Karşıyaka'da yankılandı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü anlamlı bir konserle kutladı.

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kurtuluşun Notaları Karşıyaka’da Buluşuyor” başlıklı etkinlik, özgürlük ve bağımsızlık coşkusunu zirveye taşıdı. Etkinlikte şarkılar hep bir ağızdan söylendi, gece boyunca duygu dolu anlar yaşandı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 9 Eylül'ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdecisi olduğunu belirtti. Ünsal, “Bugün ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey 9 Eylül ruhudur! 102 yıl önce bizi zafere götüren birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmadan yarınlara taşırsak, işte o zaman Atatürk’ün bize göstermiş olduğu hedeflere ulaşmamız daha kolay olacaktır. 9 Eylül; bizim için bir hediye değil, yarınlara taşımamız gereken en kıymetli emanettir! Bu duygularla, 9 Eylül’ün 102. yılını coşkuyla ve umutla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi bugünlere ulaştıran tüm değerlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” dedi.

Etkinlikte Coşku Zirveye Taşındı

Kurtuluşun notaları Karşıyaka'da yankılandı

Konser, Zekeriya Hocalar’ın kurtuluş destanına dair anlatıları ve sunumuyla renk kattığı bir atmosferde gerçekleşti. Etkinlikte sanatçılar Öznur Korkmaz, Hüseyin Tolu ve Belediye Orkestrası Şefi Şenol Şentürk sahne aldı. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun kısa canlandırmaları ve Halk Dansları Topluluğu’nun hazırladığı gösteri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Gece, İzmir Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

“Atatürk’ün Karşıyaka’sı” Vurgusu

Kurtuluşun notaları Karşıyaka'da yankılandı

Başkan Yıldız Ünsal, konuşmasında “Atatürk’ün Karşıyaka’sı” olarak, çağdaş, demokrat ve laik Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. “Bir kere daha söz veriyoruz ki bu büyük destanı yaratan ruhtan ve bilinçten asla ödün vermeyeceğiz” dedi. Etkinlik, Karşıyaka’nın 9 Eylül ruhunu yaşatma ve bu değerleri gelecek nesillere aktarma kararlılığını pekiştirdi.

Bakmadan Geçme