Kurtuluşun yıldönümü coşkuyla kutlandı

Efes Selçuk, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutladı.

EFEST 2024 Festivalinin üçüncü gününde, hem kültürel hem de sanatsal etkinlikler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sengel Festivalde Keşkek Dövdü

Kurtuluşun yıldönümü coşkuyla kutlandı

EFEST 2024'ün üçüncü gününde festivalin mutfak alanı, usta şeflerin lezzetleriyle dikkat çekti. Şef Zeynep Tankaş’ın önderliğinde hazırlanan hohlus (salyangoz) ve patlıcanlı bulgur pilavı festival katılımcıları tarafından ilgiyle tüketildi. Ayrıca, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, festivalin geleneksel keşkeğini döverek katılımcılara sundu.

Norm Ender’den Unutulmaz Performans

Kurtuluşun yıldönümü coşkuyla kutlandı

EFEST 2024'ün son gününde, Efes Selçuk’un Pazar Yeri’nde düzenlenen konserde Türk rap müziğinin sevilen ismi Norm Ender sahne aldı. Özellikle “Parla” şarkısıyla tanınan Norm Ender, performansı ile Efes Selçukluları coşturdu. Katılımcılar, şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

Başkan Ceritoğlu Sengel’den Vurucu Açıklamalar

Konserde konuşma yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Norm Ender’in sahnede bulunmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. “Efes Selçuk, ilham veren bir kenttir ve Norm Ender de bu kentin bir evladıdır. 100. Yıl marşımızla gururlanıyoruz,” diyen Başkan Sengel, Cumhuriyetin bir kadın devrimi olduğuna da dikkat çekti. Başkan Sengel, konuşmasında, Cumhuriyetin sağladığı özgürlük ve bağımsızlığın önemini vurguladı ve Atatürk ile Cumhuriyet için mücadele eden kadınları andı.

Başkan Sengel, gençlere seslenerek, “Cumhuriyete olan sevdanızdan, vatan sevdanızdan, Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığınızdan asla vazgeçmeyin. Bu memleket sizlere emanet,” dedi.

Kadınların İz Bırakan Katkıları Vurgulandı

Kurtuluşun yıldönümü coşkuyla kutlandı

Konuşma sırasında, ekranda Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra, kurtuluş mücadelesine destek olan kadınların, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında iz bırakan kadınların fotoğrafları gösterildi. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk defa birinci olan üç kadın teğmenin fotoğrafları da yer aldı.

Coşkulu Final

Kurtuluşun yıldönümü coşkuyla kutlandı

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından Norm Ender, Türk bayraklarıyla birlikte sahneye çıkarak Cumhuriyet’in 100. yıl marşı olan “Parla”yı büyük bir coşkuyla söyledi. Gecenin sonunda, Efes Selçuk’un kurtuluşu büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı.

Bakmadan Geçme