• Haberler
  • Genel
  • Kuru Otlar Üstünde dakikalarca ayakta alkışlandı

Kuru Otlar Üstünde dakikalarca ayakta alkışlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi “Kuru Otlar Üstüne” Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film...

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi “Kuru Otlar Üstüne” Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yaptı. Film izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Salonda duygusal anlar yaşandı.

76. Cannes Film Festivali’nde, Merve Dizdar’a “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran film, Türkiye’de ilk kez Altın Koza’ da sinemaseverlerin karşısına çıktı. Filmin, biletlerinin satışından elde edilen gelirin İhtiyaç Haritası aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılacağı ilk gösterimi yedi salonda aynı anda gerçekleştirildi. Tüm salonların kapalı gişe olduğu ve biletlerin günler öncesinden satıldığı filmi izleyenler arasında; filmin oyuncularından Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Ece Bağcı, Erdem Şenocak, Münir Can Cindoruk ve yapımcı Mediha Didem Türemen yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Nuray Karalar’ın da katıldığı gösterimde, filmi izleyenler arasında Halil Ergün, Mert Fırat, Gani Müjde, Berkay Ateş, Özge Acar, Yeliz Arman. Gülay Avşar da vardı.

Film sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular, film ekibi, yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve senarist Ebru Ceylan ile birlikte sahneye gelerek, Esin Küçüktepepınar’ın moderatörlüğünde seyircilerin sorularını cevapladılar.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme